Nemoc šílených politiků

Pamatuju doby, kdy čeští politici  ještě na otázky vlezlých novinářů  houfně  odpovídali, že koalice se tvoří až po volbách, že nebudou hloupě   dělat  účet bez vrchního… 

Maximálně  tak  ještě  vyloučili spojenectví s komunisty. Časy  se  mění, dnes už  současní politici žvaní o příštích koalicích jako  na běžícím pásu  a to   čtyři měsíce před volbami!

Tak jako předseda ODS Fiala, který  tak rázně  vyloučil možnou spolupráci s ANO a poněkud bláznivě sní o jakési  středo pravicové vládě.

Jeho věc, ódeeska mi už nějaký čas  na srdci neleží!  Jen si říkám, oč zásadně  lepší, nežli to odpudivé  ANO, jsou třeba sociální demokrati, či lidovci, atd.?!  Ostatně,  nelze ani pominout, že existuje dost dobrých důvodů, proč   zase pro jiné politické strany  a hnutí, může být rovněž  ODS naprosto nepřijatelná!

Zmíněný slogan, že  koalice se tvoří až po volbách, pravda, není nikterak originální, ale zase o mnoho chytřejší, nežli je to vymezování se předem, bez inteligentního pokračování  - reálného projektu.

Ale, prosím - proti gustu žádný disputát!

Ještě  tak o třídu  větší srandu  vyvolává to důležité  filosofování  - tlachání  o tom s kým a jak po volbách, u  představitelů  zelených a podobných bizarních, neperspektivních straniček, které nemají nejmenší šanci   si  ke Sněmovně ani čuchnout.   

Inu  - nejspíše nemoc šílených politiků!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | pátek 23.6.2017 9:50 | karma článku: 22,94 | přečteno: 207x