Nečas odmítl skočit po hlavě za tonoucí EU!

Alespoň tak nějak čtu ty první útržkovité zprávy z toho bruselského summitu......................

Česká republika patří v rámci Evropské unie k těm rozumnějším zemím. Díky tomu, že tady, jakýmsi nedopatřením, nevládnou socialisti - s těmi úspornými opatřeními začala mnohem dřív, než většina ostatních zemí toho spolku. Nikdo ze zahraničí ji k tomu nemusel přemlouvat, vyhrožovat nějakými pokutami.

Kámen úrazu, tedy zřejmě nespočívá v tom, že by se Nečas a spol. bránili pokračovat v téhle nepopulární politice, ale nejspíše se obávají zřizování těch nových bezedných fondů - záruk, které mají být použity na sanaci Řecka a ostatních beznadějných ekonomik. Z takové investice jde opravdu strach!

Alespoň tedy na první pohled, mi přijde podezřelá i ta zveřejněná struktura toho záchranného balíčku - tedy spíše balíku. Ty vesměs bohatší státy eurozóny mají přispět 150 miliardami eur, zbylí členové, kteří se na tom maléru až tolik nepodíleli - 50 miliardami. Kdosi už spočítal, že na Českou republiku, která má už i tak starostí až, až - to vychází na 90 miliard korun.

Mám rád statečné, odvážné, obětavé lidi, ale v tomto případě považuju to váhání premiéra Nečase - české vlády, za zcela oprávněné. Vždyť tady přece nejde jenom o ně, ale o celou zemi - o deset milionů spoluobčanů!

Souhlasím, minimálně si ještě chvíli počkejme na další informace - detaily toho poněkud sebevražedného plánu Merkel - Sarkozy…

 

Autor: Josef Havránek | pátek 9.12.2011 10:23 | karma článku: 31,60 | přečteno: 1875x