Nebylo by lidštější pomáhat obětem z Doněcka?

Také mě  pořádně vytočila ta nabídka  –  úmysl  teatrálního ministra Stropnického, aby se ČR podílela na léčbě zraněných příslušníků  ukrajinské armády…

Nemíním proti tomuto hazardu   argumentovat  sobeckým  -   dlouhým seznamem všech těch, kterým český stát nedokáže  zajistit důstojné podmínky života, ani nekonečným  výčtem -  na co všechno, nejenom ve zdravotníctví,  v Česku palčivě chybí  finanční prostředky…

Ostatně , nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůře!

Ani  jsem ještě  tak zcela neztratil smysl pro lidskou solidaritu. Na tom  Stropnického záměru mně z gruntu  vadí  něco úplně jiného.

Jednak to, že čeští političtí  představitelé tu nepřehlednou, složitou situaci  na Ukrajině  účelově  zjednodušují. Trapně  manipulují s fakty, ten  mnohaletý, vnitřní  ukrajinský konflikt, tu nešťastnou občanskou válku,   nám servírují jako boj Dobra se Zlem – střet ušlechtilého Západu s barbarským Ruskem.

Kéž by tomu tak opravdu bylo!

Ale hlavně,  nevíce  mi to vadí z obyčejného  lidského pohledu. To máme opečovávat zrovna  ukrajinské vojáky, kteří  bombardují své spoluobčany z východu země, jenž se provinili jen   tím, že odmítají respektovat kyjevskou vládu vzniklou z Majdanu?

Ty vojáky, kteří mají také  na svědomí tolik nesmyslných civilních obětí   -   milion uprchlíků?!

Autor: Josef Havránek | pondělí 22.9.2014 7:17 | karma článku: 41,57 | přečteno: 3367x