Naučí se Piráti a spol. nekadit do vlastního hnízda?

Už před lety jsem, na rozdíl od většiny sousedů, umožnil sympatickým jiřičkám postavit si hnízdo nad mým oknem…

Stal se z toho jeden z nejlepších bijáků mého života. Už jenom to budování grandiozního hnízda - pouhými zobáčky těch drobečků, byl pro mne fascinující zážitek, vyvolávající hlubokou úctu.

Ve srovnání s těmi ptáčky , je už na první pohled zřejmé, jak směšně málo lidstvo využívá svůj tisíckrát větší potenciál.

Krom mnoha další pozoruhodných faktů, nelze přehlédnout, že ptačí rodiče, od toho nejútlejšího věku, učí – nutí, své mladé nekadit do vlastního hnízda.

Nejsem si úplně jistý, zda v tom není kus násilí, porušování nezadatelných práv mláďat, ale funguje to. Z toho zabarikádovaného hnízda nejčastěji nevykukují roztomilé hlavičky prahnoucí po poznání, ale mnohem méně atraktivní zadečky...

Je   deprimující, že mnozí čeští politici -  politikáři, nejčastěji pirátského ražení si tu naprostou samozřejmost – nesrat do vlastního hnízda, pořád ještě nedokážou osvojit. Pilně donášejí do Bruselu, nekompromisně  usilují - o sankcionování ČR, které by té patičce, v nelítostném boji o domácí korýtka, nejspíše pomohlo...

 

 

Autor: Josef Havránek | pondělí 14.6.2021 10:31 | karma článku: 20,17 | přečteno: 195x