Nalejvárna ČT a spol., je kontraproduktivní

Byl jsem hodně zvědavý, jak se  vládní krize nakonec projeví v preferencích politických stran, kdo   bude profitovat, komu ta Sobotkova  scénka  nejvíce ublíží…

Protože  existuje už  několik takových průzkumů s podobnými výsledky, mohu tedy   jen znovu opakovat, že,  dopady nemají charakter nukleárního výbuchu, že zatím nedošlo k žádným zásadnějším  změnám v myšlení   voličů.

O to  zábavnější  je paradox, že přestože  veřejnoprávní média v čele s tou jejich Českou televizí, celou  dobu nepokrytě - otevřeně podporují Sobotku, (udělali z něj dokonce jasného vítěze) nakonec nejvíce ztratila právě  ta jeho ČSSD…

Už to tak vypadá, že   okaté, přílišné tlačení na pilu aktivistických  redaktorů ČT působí jednoznačně kontraproduktivně.

Že se  nacházíme  v situaci dobře známé z předlistopadových  časů, kdy nikdo rozumný nebral  komunisty  řízenou televizi a rozhlas  vážně.

Do voleb se ještě mnohé může změnit. Snad   konečně vyjdou z ilegality  Robejškovi  Realisté a předpokládám, že  se do předvolební kampaně ještě zapojí  Policie ČR a „osvědčení“ státní zástupci – pár významných politiků patrně  neunikne účelovému  obvinění.

Bohužel, co se důvěryhodnosti  týká,  na obzoru pořád  žádná  plachta  bílá!, žádná  nová  relevantní politická síla vzbuzující  naději  na  lepší časy.

Snad  tedy, když už tedy nic jiného,  do  volebního podzimu  posílí   nechuť veřejnosti  ke standardním politickým stranám, které už desítky  let dokazují, že nic nedokážou…

Autor: Josef Havránek | sobota 27.5.2017 8:00 | karma článku: 22,31 | přečteno: 267x