Nad Sobotkou a ČSSD sa blýská , hromy divo bijú...

K té  kritické  meteorologické situaci, krom nadcházejících voleb,  přispívá i  rozplétání skandální kauzy  -  prodeje OKD, kdy byla Česká republika prokazatelně okradena o  miliardy… 

Už to tak vypadá, že po  dlouhých letech impotentního vyšetřování  tohoto evidentního  zločinu -  shazování viny na subalterní úředníky, případně  odhadce, byl konečně objeven stěžejní důkaz – důvodová zpráva, potvrzující,  že úřední   odhad prodejní  ceny OKD   nezahrnoval   dceřiné společnosti ani další  aktiva a bylo to zde jasně deklarováno -  což  především tehdejší ministr financí Sobotka, odpovědný za tuhle neodpovědnou transakci, zřejmě,  tak nějak  velkoryse, přehlédl,či co…

Jindy tolik komunikativní až  upovídaný Bohouš,  se teď najednou činí tajemným a odmítá se k uvedené důvodové zprávě jakkoliv vyjádřit. A tak se nám konečně začíná rýsovat hlavní viník  tohoto maléru.

Za to  vítěz  je už dávno  veřejně  známý – je jím sympaťák  Zdeněk Bakala, jenž drobečky z toho nevídaně  zdařilého kšeftu -  dodnes sponzoruje své probakalovské   noviny, časopisy a také pořád ještě  Václava Havla.

 Je opravdu pozoruhodné, že to těm  nejčestnějším, nejspravedlivějším, nejcharakternějším  pravdoláskařům  vůbec nevadí, nechávají  si ty památníčky -  instituty  svého idolu, pořád ještě platit zrovna od  skvělého  kšeftaře  Bakaly.

No, uvidíme jak ČSSD a Sobotka tuhle bouřku přečkají a také, zda ty nové skutečnosti kolem cinknutého  prodeje  OKD, strážce  nesmrtelného  odkazu  Václava Havla možná    přimějí  k hledání poněkud slušnějšího - důstojnějšího  sponzora. 

K polistopadovému Havlovi mám  hodně kritický postoj, ale i tak mu generálního sponzora typu Bakaly rozhodně nepřeju.

 

Autor: Josef Havránek | úterý 10.10.2017 8:00 | karma článku: 18,60 | přečteno: 152x