Na ČR bych nevsadil ani pěťák...

Je to tak měsíc - dva, co média dennodenně informovala  o stupňujícím se chaosu na maďarských hranicích, budapešťských  nádražích…

Jakoby někdo najednou  mávnul kouzelným proutkem  -  v Maďarsku už teď  zase panuje klid, denně sem zabloudí, podobně jako do České republiky, jen několik popletených migrantů…

Maďarského premiéra jsem tady  v dávné  minulosti několikrát  vychvaloval za jeho originální myšlenky, nové pohledy na světové dění. Dělá mi teď velkou  radost to faktické potvrzení,  že  Viktor Orbán není jenom výborný řečník, ale  že také  dokáže energicky a moudře konat.

To,  v jak krátké době dokázalo Maďarsko pod jeho vedením  zabezpečit  své hranice, znovu nastolit klid a pořádek,  vzbuzuje  úctu a obdiv.

Ani zdaleka nejde jen o technickou stránku a  neuvěřitelnou rychlost, účinnost  těch opatření, ale rovněž  o odvahu stát si za svým -   ignorovat žvanivost   impotentních  bruselských úředníků.

Několikrát jsem tady  kritizoval nejrůznější  „sluníčkáře“, kteří  s takovou oblibou pomlouvají, urážejí své spoluobčany.

Nerad bych byl k nim řazen, ale přesto musím vyslovit  pochyby o tom, jak by  asi  Česká republika  vedená stávajícími politiky sobotkovského typu  -  permanentně chytrácky kličkujícími, obstála v podobné zkoušce jakou  v minulých měsících muselo podstoupit Maďarsko.

Popravdě, na ČR bych nevsadil ani ten pěťák! 

P.S.

„Orbán  poznamenal, že Maďarsko má sice  více pohřbů než křtů, nicméně nepotřebuje lidi, kteří jsou mu vnucováni, aby se v zemi usadili.“

Autor: Josef Havránek | neděle 8.11.2015 7:28 | karma článku: 44,63 | přečteno: 3171x