Motolská nemocnice odmítá sestry v hidžábu...

Uváděné důvody jsou vcelku logické. Není vyloučeno, že je časem  pochopí i Anička Šabatová…

Zakuklené zdravotní sestry,  tak to je ještě to poslední co by některým našim, už i tak  exotickým  nemocnicím, scházelo!

Nedávno jsem musel několik dní  pobýt  v jedné takové nemocnici. Byl jsem tu poprvé a možná proto mě v první chvíli   vyděsila  ta arabská  jména a vzezření mnohých zdejších lékařů.   

Snad mi ještě tak úplně neujel vlak, rozumím tomu, že lidé jdou  za lepším. Že němečtí lékaři migrují do USA, kde si vydělají násobně  víc nežli v bohatém Německu  a jejich místa  postupně obsazují  lékaři čeští, slovenští…, kteří si tady rovněž  finančně podstatně polepší, no a u nás už potom jen paběrkujeme.

Lepší už to nebude! Už dávno jsem pochopil naivnost  představ, že lékařské povolání je posláním, které přitahuje zejména lidi humanisticky založené  - takové šlechtice ducha, preferující jiné hodnoty, nežli obecný lid…

Člověk  musí být realista. Jak vidno, těm hidžábům se v českých  nemocnicích  zřejmě  ještě nějaký čas ubráníme. Cizokrajným lékařům, ale  už nikoliv...

Ne, netrpím nějakými rasistickými sklony. Připouštím jen jistý  nezvyk, když mě třeba  prohlíží  černý lékař. Dokud budu přesvědčený, že nejde jen o šamana, že  je řádně vystudovaný, že  zcela rozumí, co mu říkám a já zase pochopím, co  sděluje on  mně, je to ještě v pořádku.

Jenže, občas mám takový  pocit…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | středa 1.10.2014 11:23 | karma článku: 36,41 | přečteno: 2472x