Moc nescházelo a Ortel porazil i Gotta

Tedy  nemyslím si, že je T. Ortel  zase až tak dobrej   zpěvák, aby spravedlivě  pokořil opotřebovaného  mistra, ale to jeho druhé místo ve Zlatém slavíkovi radostně   vítám, vnímám ho především  jako protestní hlasování…

Ostatně,  v téhle anketě  se v časech, kdy byl zakazován Kryl, Kubišová,Matuška…, také  hlasovávalo protestně, takže nejde o nic nového, když dnes mladí zase dávají své hlasy kapele, která nesmí do televizí, rádií a pražská kavárna nad ní veřejně zvrací.

 Není ani vyloučeno, že je v tom  možná  i víc. Už  několikrát jsem zmiňoval, že ta jejich Mešita je při vší jednoduchosti, velice působivá skladba a nedivím se, že alespoň  na internetu má  miliony  posluchačů.

Jinak,  letošního Slavíka jsem sledoval jen tak po očku, tuhle populární muziku moc nemusím. I tak jsem nepřehlédl  dobrého, pohotového  moderátora a nalíčenou mistrovu dcerku Charlotu, která "roztomile" odrecitovala naučený dospělácký  text, který by se více hodil  pro maminku.

 Na pódiu jsem si při představování členů Ortelu také všiml těch jejich triček s lebkou a hnáty, které jsou v zásadním  rozporu s mým starožitným vkusem.

Přesto za mnohem větší problém považuju skutečnost, že Ortel  zase  nesměl v televizi zahrát.

V téhle podivné době  tak patrně  nezbývá nežli  být  těmhle novodobým  normalizátorům alespoň  vděčný, že zatím ještě Ortel úplně nezazdili, že to ještě nedotáhli  na úroveň komunistických předchůdců.

Autor: Josef Havránek | pondělí 28.11.2016 8:00 | karma článku: 24,53 | přečteno: 255x