Milost pro ředitele Lánské lesní správy

Ani to  následné vysvětlení z pera prezidentova mluvčího Ovčáčka mě nepřesvědčilo, že je to tak dobře, že to není  malér…

Pan prezident prý dospěl k názoru, že pro přísné odsouzení nebyla zřejmě rozhodná povaha činu, ale i to, kde odsouzený pracuje.

Souhlas, na tom něco určitě je. Ty vyložené, zdaleka nejen mediální  štvanice na lidi z okolí prezidenta Zemana jsou nepřehlédnutelné, ale i když  ještě k  tomu přičtu, že  ředitel Balák je možná opravdu mimořádně pracovitý zaměstnanec, přesto je pro mne tahle Zemanova milost zklamáním a to nikoliv proto, že prezident  jde proti proudu, proti veřejnému mínění.

Působí to na mne, že pokud snad nejde přímo o vlastní gól Miloše Zemana, tak alespoň, v nastaveném čase,  nahrál svým četným, úhlavním nepřátelům.

Dá se s namítnout, že některé prezidentské milosti zbožňovaného Václava Havla, byly ještě o řád křiklavější a přitom tehdy vše proběhlo, ve srovnání s tou dnešní hysterií, v relativním klidu, ale ani to na propíraném   udělení milosti řediteli  Balákovi,  nic podstatného nemění!

Jak mi doma, na mé  dětinské výmluvy často říkali  - A kdyby ti tvoji kamarádíčci skákali  z pátého patra, skočil bys taky?!

Autor: Josef Havránek | středa 30.3.2022 10:31 | karma článku: 16,60 | přečteno: 198x