Merkel muss weg!

Tedy krom notorických  běhačů , nikomu nedoporučuju  návštěvu  Berlína o víkendu, kdy se tady koncem září   koná  pověstný maraton …

Považuju za  chvályhodné, že se lidé snaží být fit, jen nerozumím,že  někoho baví  běhat ve městě, po asfaltu, v davech nápadně  připomínající  májové průvod. A co se špičkového sportu týká, stejně si to pokaždý   mezi sebou rozdávají pořád jen  nejrůznější Afričani, kteří mě už dávno přestali bavit. Ale prosím,  proti gustu,...

Horší je, že v tu dobu bývají v Berlíně  dlouho dopředu obsazené mé oblíbené hotely a pokud nikoliv,  jejich ceny se  šplhají na dvojnásobek normálu.

A potom ta  pravidelně  katastrofální  doprava! Už v sobotu v podvečer  tady přestávají  jezdit mnohé tramvaje   autobusy a kupodivu, což naprosto nechápu, i některé linky S Bahnu. Celý ten blázinec končí až v neděli večer.

No, alespoň jsem byl  na  tenhle  cirkus připravený  z loňska a tak jsem se tentokrát do hotelu dopravoval raději už odpoledne.

Autobusy v tu dobu ještě jezdily, ovšem jen do chvíle, než  na  vozovku  vpochodoval jakýsi  protestní  průvod obšancovaný  desítkami policejních  aut. K monumentálnosti  měl daleko, ale ti vesměs mladí demonstranti  evidentně nikam nepospíchali a tak, když jsem po půl hodině nervózního poposedávání v zaparkovaném  autobusu, pořadně nasranej,   vystoupil a pokračoval pěšky -  po chvilce jsem ty  vagabundy  dohnal.

Emoce se mnou ještě cloumaly, a tak jsem si v mozkovně   horečně  chystal  několik  těžkých  německých nadávek. Jenže , ještě   než jsem se  k té recitaci  dostal, zahlédl jsem  jeden z těch mnoha transparentů:

Merkel muss  weg!

Tak to je tedy jiná!  To bylo opravdu  milé překvapení, berlínská mládeži..  Jací pak vagabundi?! Inteligentní angažovaní  mladí lidé s mozkem v hlavě, kterým jde o budoucnost Evropy! Báječné!

 Ty čtyři kiláky  pěšky -   do hotelu, jsem už potom zvládnul  bez reptání, dokonce  s úsměvem na rtech…

Autor: Josef Havránek | úterý 27.9.2016 8:00 | karma článku: 21,32 | přečteno: 126x