Média jsou zaneprázdněna sporem o tibetskou vlajku

Nestává se to často, ale americký prezident Obama  mě mile překvapil, když tak  otevřeně přiznal fatální omyl, pochybení...

...tím, že se  USA podílely na svržení libyjského diktátora Kaddáfiho a na dlouhá léta tak  Libyi uvrhly do trvající občanské války a  chaosu…

Neznám motiv  téhle kajícnosti amerického prezidenta, ani, proč  tedy, v tomto kontextu, nezmínil ještě Irák, Afghánistán…, ale každopádně jde o velice  sympatické gesto, které může otevřít oči i mnohým  našincům.

Až doposud   jsou totiž  podobná konstatování o nesmyslné americké politice  ve zmíněných zemích, často vnímána jen jako protiamerická  propaganda, za kterou, samozřejjmě,  stojí Moskva. Snad tihle čeští  tapetáři teď  uvěří alespoň Obamovi!

Jistý problém spočívá jen v tom, že tohle takřka revoluční  přiznání amerického prezidenta, prošlo českými médii tak decentně -  bez většího ohlasu,jaksi zašantročeně .

Ani se tomu ale  moc nedivím.  Tahle "zprávička" se totiž  objevila zrovna v době, kdy čeští novináři už měsíc intenzivně  řeší zásadní problém České republiky  -   Kdo si dovolil požádat o odstranění tibetské vlajky z budovy FAMU!

Prostě smůla!   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | úterý 19.4.2016 11:15 | karma článku: 43,07 | přečteno: 2319x