Maďarské volby nebyly férové! Vyhrál Orbán : - )

V předvolebním blogu jsem včerejší maďarské volby  také nazval testem inteligence, ostatně stejně, jako loni - ty české. Maďaři nezklamali!

Výsledky těchto voleb nesporně ovlivnilo také válčení na Ukrajině. Zatímco opoziční šestikoalice se dožadovala významně větší angažovanost Maďarska na straně Ukrajiny, Orbán stereotypně odpovídal – není to naše válka, chci jen minimalizovat negativní dopady na Maďarsko.

Sobecké, nebo rozumné? Mají vládní představitelé upřednostnit velmocenskou politiku, nebo  ty přízemnější, často vysmívané  zájmy spoluobčanů?

Nedělní volby představují odpověď nezanedbatelné většiny maďarských voličů.

Ta údajná neférovost maďarských voleb měla prý také spočívat v tendenčnosti maďarských veřejnoprávních médií, což zvláště pak od českých novinářů zní přímo kouzelně.

Nicméně, nelze to zcela vyloučit, jenže, pokud má  tedy být neobjektivita, tendenčnost, politický aktivismus veřejnoprávních médií měřítkem pro rozhodování o férovosti, či neférovosti nějakých voleb, v takovém případě, by ty loňské – české, pro prokazatelnou neférovost ČT, ČRo, měly být  neprodleně anulovány! : - )

Velká gratulace Viktoru Orbánovi ke grandióznímu vítězství! Velké  uznáním pro prozřetelné  maďarské voliče!

Autor: Josef Havránek | pondělí 4.4.2022 8:31 | karma článku: 25,04 | přečteno: 338x