Lidovci navrhují snížit důchody komunistickým pohlavárům : - )

Přísloví sice říká, že lepší pozdě, nežli nikdy, ale stejně mi tenhle předvolební lidovecký hit, přijde obrovsky srandovní...

Nikdo mi nevyvrátí, že po Listopadu, zcela samozřejmě – logicky – automaticky, mělo následovat rozpuštění komunistické strany. Raději ani nepátrat, proč k tomu vlastně nedošlo.

Jistěže, tolik oslavovaný samet  nebyl úplně marnej. Plnili jsme stránky zahraničních novin, bylo báječný, že se nestřílelo, nevěšelo, ale nic se zase nesmí přehánět!

Je až neuvěřitelný, kolik komunistů na tom sametu nestydatě zbohatlo – nikdo neprivatizoval úspěšněji, nežli bývalí komunisti!

To, že i po více nežli třiceti letech jsou komunistickým pohlavárům nonstop vypláceny nadstandardní penze, je jen třešínka na dortu, takovej černej  humor. Právě tak, že s tím před volbami vyrukoval šéf lidovců – Jurečka.

Tedy zrovna lidovci a zrovna teď, kteří s komunisty kolaborovali v Národní frontě a po Listopadu tvořili hned několik vládních koalic.

Ale možná  Jurečkovi zase křivdím - třeba se ten jeho (zřejmě desítky let) připravovaný návrh zákona  na osekání penzí, bude týkat i těch osvědčených  lidoveckých pohlavárů… : - )

Autor: Josef Havránek | pátek 9.7.2021 11:42 | karma článku: 16,43 | přečteno: 138x