Krom OKD, si Bakala pořídil i Václava Havla

Dovedu si k osmdesátinám Václava Havla představit i   vhodnější text,  ale je to taková má  sebeobrana před  inflačním  balastem těchto dní. 

 Přestože mi byl  Zdeněk Bakala už   od prvního pohledu děsně nesympatickej, musím spravedlivě   uznat, že to je geniální kšeftař…

A to pomíjím i ty  doposud  nepotvrzené  fámy, že si v souvislosti s koupí OKD, za hubičku,přikoupil navíc  i Sobotku s majoritním  podílem v ČSSD.

Moc povedená byla i ta jeho koupě médií -  především Respektu a Hospodářských novin, redaktorů, kterých se to potom v ČT jen hemžilo. Bakala, dávno -  roky  před Babišem a ostatními kolegy oligarchy  pochopil sílu  médií. Prostě klasický  vizionář!

Ovšem, tím vůbec  vrcholným kouskem byla koupě Václava Havla. Nešetřil  na pořízení Knihovny – instituce – mausolea, ochotně, bez mrknutí oka věnoval  Václavu Havlovi desítky milionů, aby si mohl splnit životní sen -  natočit svůj vlastní celovečerní  film.

O tom jak skvělá to byla investice, nemůže být   pochyb. Přes  četná  podezření z nejrůznějších nekalostí, Zdeněk Bakala si v České republice žil jako v bavlnce, nikdo důležitý si, logicky,  nedovolil pustit se do křížku se štědrým sponzorem  samotného svatého Václava a tak se mu, v naprostém klídku,  podařilo vytunelovat z OKD desítky miliard. Tu zbylou skořápku  teď budou sanovat čeští   daňoví poplatníci. Krejčíř a spol. musejí blednout závistí.

Nikdo není dokonalý – o tom se dá povídat do nekonečna. Mám velké   pochopení pro všelijaké  lidské slabůstky. Chápu, že  VH po tom mausoleu toužil, že strašně  moc  chtěl natočit vlastní film, atd., atd.

Ten velikánský problém spočívá jen  v tom, že Václav Havel si mohl tyhle libůstky pohodlně  splnit z restitucí, kterým se ještě koncem roku 1989  tak  vysmíval. Nepotřeboval k tomu žádné gaunery.

Jenže, tyhle majetky pan prezident potom  nadšeně přepsal na Dášu a tak už mu nezbývalo nic jiného, nežli podlehnout ďáblovu  vábení, tentokrát v dresu uhlobarona.

A votom  to je!    

Autor: Josef Havránek | neděle 2.10.2016 8:00 | karma článku: 27,05 | přečteno: 440x