Kostlivec v Bangově skříni

Pražští  zastupitelé  chystají  metál ala Brady, tentokrát zase  pro romského zpěváka Radka Bangu, který tak „statečně“ odešel ze slavnostního udělování cen Zlatý slavík. Že si ale tihle Pražáci umějí vybrat! : -)

Už to bylo takřka hotový, ale nějací, nejspíše rasističtí šťouralové, či rovnou neonacisti, vytáhli na  na toho  uvědomělého Radka jeho postarší  písňové texty  plné hnusu,odporných nechutností, které jaksi vrhají na  mediálního klaďase, dost podivné světlo. Na druhé straně  - takový romský hrdina by se momentálně  zase moc  hodil, že?

No, možná by se to dalo ještě nějak zmáknout, třeba  tou úplně  čerstvou  omluvou. Pan Radoslav se  teď  veřejně zříká svých údajně pubertálních textů, hezky si sype popel na hlavu.

Jistý problém tak teď už snad spočívá jen v tom, že třicátník Banga v roce 2011 vydává album Autentik s texty   identickými s těmi údajně  pubertálními. Na obranu muzikanta Bangy tak už   lze  jen uvést zjištění lékařských specialistů, že někteří lidé se  s pubertou perou celičký život.

Nebudu  předstírat  pohoršení  z těch sprosťáren, kterých  se prokazatelně dopouštěli i mnozí  skuteční umělci. Jen to prostě není má parketa.

 Nesrovnatelně víc mi vadí  pokrytectví. V tomto případě  R.Bangy, který při vydání kontrovertního alba frajersky  prohlašuje:

 „Všichni mi můžou… Já to dělám z lásky k hudbě a zbytek mně nezajímá“

A najednou se  teatrálně  hroutí  z Ortelu!

Autor: Josef Havránek | středa 30.11.2016 11:08 | karma článku: 24,63 | přečteno: 221x