Konopná paní a další problémy reportérů ČT

Na  iDnes. cz  právě  probíhá   zajímavá diskuse, v podstatě  o tom, zda  reportáž  České televize - Konopná paní, byla  natočena opilým, nebo jen zhuleným televizním štábem.

Jenom pro informaci - zmíněný televizní snímek  věnovaný  propagátorce a  úspěšné pěstitelce  marihuany Libuši Bryndové -  bývalé novinářce a pracovnice Evropské komise, neobyčejně   inspiroval  táborskou policii a  paní Bryndová byla za   to veřejné, televizní  chvástání  ve věci  pěstování  a užívání marihuany  následně odsouzena k  více méně symbolickému trestu.

Obhájkyně - známá Klára Samková, nyní nejenom vyčítá  televiznímu štábu, že touto reportáží zapříčinil  stíhání její  klientky, ale také že podle některých svědků,  televizní štáb  natáčel pod vlivem alkoholu.  

Aby to snad  nebylo málo, režisér snímku Karel Koula  se  takovému nařčení rozhořčeně  brání  a advokátce  oponuje značně originálním, doufám, že mírně ironickým  výrokem - cituji:

 "Nejdřív si ale zameťte před vlastním advokátským chlívkem. Šířit lži a pomluvy se totiž nemá. A to ani v rámci obhajování. Já totiž alkohol vůbec moc nemusím. Na rozdíl od konopí," ...

Takže ani pozorný čtenář si nemůže být  jistý, zda zmíněná televizní reportáž vznikla pod vlivem alkoholu, nebo jenom té inspirující marihuany...

Asi moc nepřeháním, když si zase postesknu, že opravdu žijeme v divném světě...



Autor: Josef Havránek | čtvrtek 31.7.2008 10:23 | karma článku: 17,67 | přečteno: 2506x