Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Má široká rodiny byla silně antikomunistická a přesto jsem si i já , jednou a naposledy, pohrávala s myšlenkou vstoupit do strany  také.  Nevstoupila a nemusela tedy vystupovat, Bůh zaplať!  Zeman vstoupil a já ho tedy umím chápat. Ano, v r. 1968, pamatuji a chápu.

0 0
možnosti
JH

Tehdy v srpnu jsem měl podobné pocity, neboť komunisti byli, paradoxně,  jedinou relevantní silou proti okupantům a někteří to mysleli vážně....

0 0
možnosti
Foto

Já bych to dnes už tak neřešil je to přece jenom 25 let v roce 1989 měla KSČ více jak 1,5 mil členů to je každý desátý občan v republice včetně dětí. Prostě takový jsme byli a jsme.

1 1
možnosti
JH

Je pro mne vekou ctí, že se mi věnuje i taková mravní autorita jako je kolega Havranek, který má i patent na kvalifikované soudy všeho. Pro pořádek dodám přesnou citaci toho, co jsem o Zemanovi napsal:" Byl někdy v kůži Peroutky, aby mohl soudit? Těžko! I do KSČ vstoupil dobrovolně, vstoupil někdy Peroutka do Vlajky? Připomeňme si ten fakt, současný prezident do KSČ vstoupil!!! Nikdy jsem ho za to nesoudil a soudit nebudu, ale kde on bere právo soudit?" Ale, kde bere právo soudit p. Havranek? Já svůj stud zdůvodnil. Dokonce i svůj návrh na nominaci Havránka do všech možných rad. Konečně by v téhle zemi vládl zdravý Havránkův (možná i Hermánkův) rozum.!!!!!!

7 2
možnosti
JH

Pane Hejno, v blogu je  odkaz na Vaše dílko, ale když už ho tedy  znovu připomínáte -  opravdu Vám nepřipadá trapné srovnávat zmíněné  Zemanovo členství  v KSČ s  případným vstupem Peroutky do Vlajky?

Já vím, Vy se raději stydíte , za jiné, že...

8 5
možnosti
MK

Někde jsem četl, že KSČ měla skoro 2 mil. členů, tedy to je hodně velké číslo. Pokud odečteme komunisty-důchodce,  kolik to bylo asi % z aktivního počtu obyvatel, vždyť každej, kdo chtěl být šéfem nebo mít lukrativní povolání, musel bejt rudej nebo u StB.

1 0
možnosti
KD

Zajímavé je, že se vůbec nepřipomíná členství v normalizační KSČ generálu  Petru Pavlovi. Čím to asi je ? Prostě šlape pěkně jako hodinky a to mi potřebujeme.!!

6 1
možnosti
Foto

No, je interesantní, ale vypadá na to, že taky všude vlezl.

2 1
možnosti
JK

Prezident je arogantní ubožák, mocí a nemocí prolezlý solitér. V jeho případě je celkem jedno jestli byl v KSČ nebo ne. Tak zlého a mstivého, arogantního jedince jsme jako prezidenta nikdy neměli. Viz Peroutka - nejprve ve své ješitnosti a nabubřelosti někoho (kdo se navíc jaksi z podstaty nemůže bránit) napadne, no a místo aby se omluvil že přestřelil, tak hledá všechno možné a nemožné, co kdy Peroutka napsal a snaží se tam najít nějaký potvrzující prvek svých slov. Což jistě najde... jako vždy... oni si zdůvodní úplně všechno a po svém. Alespoň JEDNOU by se mohl slušně a chlapsky omluvit.

7 6
možnosti
AS

A84d92a41m 28S32t23a69v61a

20. 4. 2015 12:53

".....nemocí prolezlý solitér...": hlavně že nás to nestojí ty  prachy jako toho jeho jednoho nemocemi prolezlého  předchůdce ....

5 3
možnosti
RH

Jestli se nepletu, tak Zemanův odchod nebyl dobrovolný... :-/

3 2
možnosti
AS

A25d95a93m 37S58t21a50v66a

20. 4. 2015 12:51

Roberte, tentokrát vám  blahopřeji, že nevíte, o čem píšete:Dobrovolný nebo nedobrovolný. Stačilo  ano, ano, ne, ne. Když si to tedy pamatujte, zauvažujte nyní, zda dobrovolný nebo nedobrovolný. Ano, u spousty to bylo nedobrovolné, ale v Zemanově případě..... / bylo mu 25 let a byl tam rok.../ Jestli si tu dobu pamatujete, tak nemůžete takhle psát. Vlez tam ve 24 letech.

2 0
možnosti
Foto

Hezké bylo, že Miloš Zeman v r. 1968 kladl možnost zániku SSSR v horizontu několika desetiletí alespoň ve formě otázky.

3 0
možnosti
PS

P51e94t40r 54S96k72á91l48a

20. 4. 2015 11:23

Jak si představujete férovku v případě kritiky prezidenta? To si jako všichni ti, kteří nejsou spokojeni s jeho vystupováním, mají zvolit svého mluvčího? Jinak lze souhlasit s tím, že krátké členství v KSČ v uvedených letech není zdaleka na Zemanovi to nejproblematičtější.

9 0
možnosti
AS

A33d87a24m 69S25t33a34v26a

20. 4. 2015 11:23

Autore, na to vám ten všeználek  Pepík Stydlín, co druhé rád nálepkuje jako neználky,  nepřistoupí. Ale důležité je, že není Pepík jako Pepík! A to je záchrana pro naši zemi - I když leckteří tu druhé neustále  dokopávají ke svému obrazu.

1 4
možnosti
LJ

Tak nekopejte a nenálepkujte, když se Vám to nelíbí.

5 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články