Kocourkov - české soudy a "omluva" výtvarníka Černého!

Občas lapám po dechu. Zatímco na blogu iDnes vám pro vulgaritu nekompromisně odstraní komentář s větičkou, že kdosi šlápl do h...a, Česká televize klidně, dokonce ze záznamu, odvysílá sdělení, že profesor Knížák je kriploidní čůrák...(zdroj IHNED.cz)

Můžete si myslet o M. Knížákovi cokoliv, ale tohle Oto?! Tenhle nonsen má ale ještě plnohodnotné  pokračování. Rozšafna paní soudkyně, s příznačným jménem Křesťanová, která má  žalobu na starosti, vyzývá oba umělce, aby se spolu tak nějak chlapsky dohodli , něco  ve stylu  -  Padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina!

Údajně nehodlá bývalému řediteli Národní galerie Knížákovi přiznat požadovanou finanční náhradu – odškodnění. Zmíněný výrok je prý nutno vnímat v jakémsi  kontextu a také – pořad odvysílaný na druhém programu ČT sledovalo jen málo diváků...

Ano, sledovanost druhého programu ČT je opravdu pracbmizerná, ale ať už tenhle pořad sledovalo sto tisíc, deset tisíc nebo jen pouze tisíc diváků – je to opravdu tak málo, paní soudkyně?!

Z těch výroků   má evidetně srandu i žalovaný umělec Černý, který se hned ozval , že je ochoten zaslat Knízákovi omluvu v tomto znění:

"Mé přirovnání profesora Milana Knížáka k mužskému pohlavnímu orgánu za použití vulgarismu bylo neadekvátní. Za přirovnání k tomuto orgánu se omlouvám."

Podle svých slov, Černý dodatečně přišel na to, že to není pravda...

Ani při té nejlepší vůli, mě nenapadají  jiné  výrazy, než  KOCOURKOV, FRAŠKA, SKANDÁL!

Autor: Josef Havránek | úterý 10.1.2012 14:37 | karma článku: 28,30 | přečteno: 1245x