Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

A sankce? Proč? Náramně jednoduché,

1)  Vyhovět potřebám USA vrazit klín do spolupráce EU a Ruska a oslabené Rusko zničit. (Už za Thatcherové se USA a Britanie shodli v tom, že by stačilo, aby na území Ruska žilo jen asi 15 milionů lidí, a především se tam těžily suroviny.)

2)  Oslabit současně EU, upevnit si její závislost (zadluženost), politici sami jsou závislí už dnes.

3)  Potíže z rostoucí předluženosti a nastupující dlohodobé ekonomické "stagflace" se odjakživa nejsnadněj řešily nalezením nepřítele a válkou.

(Jenže malér. Rusko Boeing nesestřelilo, Krym mu odedávna patřil, a i pak měl podle původní smlouvy vlastní parlament, ústavu, vládu a možnost se rozhodnout k návratu. Atd.atd. - tak asi budou muset USA vymyslet nějaku další ještě horší provokaci. A mezitím zavedou na Ukrajině tu demokracii, ala Irák, Libye, Syrie, atd.  A EU asi zaplatí Ukrajině plyn, aby sama v zimě nezmrza.)

0 0
možnosti
MH

Pane Havránek. Také mně to znepokojuje, a věnoval jsem tomu trochu víc času, tak si to dovolím napsat ještě i zde Vám.

1) Je asi dost odborníků, kterým bylo od samého začátku jasné, že nemohlo jít o zásah raketou typu Buk. Proč.

Její hlavice (cca 70kg, plněná např. tyčkami z ochuzeného uranu, nebo jinými těžkými) exploduje desítky metrů před cílem, tyčky se rozptýlí do kužele, který zasáhne celý drak. (Při rychlosti rakety, zvýšené explozí, má jediná z tyček energii jako náklaďák 30 tun jedoucí 60 km/h.) Letadlo je celé rozerváno, navíc pak aerodynamickým rázem, a také výbuchem rozprášeného paliva. Nezbyde ani z něj, ani z pasažérů, mnoho. Absolutně není schopno dalšího manévrování a letu.

2) Už na prvních snímcích z místa dopadu pyly patrné průstřely projektily ráže 30mm, později i detailní u zbytku kokpitu.. Bezpochyby zásahy od ukrajinské stihačky, podrobnosti její trasy jsou ve známém prohlášení ministerstva obrany Ruska.

3) Boeing pokračoval v neřízeném pádu a měl by dopadnout jako celek, s cestujícími uvnitř. Došlo ale k rozlomení trupu a "vysypávání" lidí, neboť padali na zem odděleně, se značným rozptylem. Zde je podezření navíc, na dodatečný zásah rakety vzduch - vzduch. Ta by způsobila ono rozervání mnoha těl pasažérů a ono rozlomení a vysypávání. Potvrdil by to nález stop této rakety na troskách nebo v terénu.

4)  Je tedy asi dost odborníků, kterým bylo od samého začátku jasné, že nemohlo jít o zavinění ze strany Rusů. Takových odborníků mají dost i Rusi, i USA. Ale to vše je vedlejší, rozhoduje to, kdo ovládá média. Od samého začátku, a ještě dlouho se budou omílat výrazy "Rusko - Boeing - sankce" vždy pohromadě. Až do úplného oblbnutí posluchačů.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že kdybychom porovnávali duševní schopnopsti knížete a autora článku, asi by autor příliš neobstál.

Není tu sám, kdo buď nechápe logickou souvislost příčin a následků, nebo ji záměrně ignoruje. Zkoumat, co je pravou příčinou katastrofy letadla, je složité. Tak např. za to může výrobce BUKu, Chruščov, který "ukradl" sovětům Krym, Gorbačov, který způsobil rozpad SSSR, Obama, protože je mouřenín, pan bloger Fojtík, který svými články popletl domobrance tak, že za vším, co letí, vidí nepřátelské letadlo, OSN, protože nechala špatně zamapovat hranice Ukrajiny, Porošenko, protože z jeho čokolády dostali separatisté zácpu, charkovský starosta, který se nechal léči v Izraeli, atd.

Ale pravda je jediná: může za to výrobce letadla.

2 12
možnosti
MK

Nevém proč po takovém příspěvku soudíte na duševní vyspělost jiných - pokud nejsou důkazy a to i dle USA nejsou, nemají sankce opodstatnění v politické rovině. V rovině praktické jsou navíc ty sankce na dvě věci - pro zasmání Rusů a pro naštvání našich exportérů, ale to je jiná věc. Není jasné ani jak, natož kdo

8 1
možnosti
JR

J38a44n 28R22á60ž

1. 8. 2014 10:45

Vašnostové v Bruselu chtějí někoho potrestat. Putina? Toho nepotrestají. Jediné koho potrestají jsou podnikatelé a jejich zaměstnanci, kteří našli odbyt v Rusku. 

Američanů se sankce nedotknou vůbec. Neberou od Ruska ani plyn, ani ropu. Spotřební zboží si nechají vyrábět v Číně, Vietnamu, atd., platí za ně dluhopisy a petrodolary, kterými platí arabští šejkové za ochranu. To se pak sankce nařizují, když to poškodí jen evropské podniky a dále to celkově oslabí EU, což je cílem  obamových “jestřábů" aby si Evropa moc nevyskakovala.

P.S. Jak lze vypozorovat z projevů Merkelové a Hollanda, tak už je válečnické štvaní USA také pěkně štve.

14 0
možnosti
KV

Americky vyvoz do Ruska je desetinivy proti vyvozu EU do Ruska. Takze to je jasne !

0 0
možnosti
MK

Nejlepší řeči o utahování opasků vedou obvykle ti, kterých se to netyká - ti co nemuseli investovat léta práce, času a peněz do výzkumu, marketingu a zisk dobrého jména pro export svých výrobků. Rozhodnutím úředníka budeme tedy bojovat proti federalizaci Ukrajiny tím, že  se z těch co platí daně a živí své zaměstnance stanou obětované položky - vše proto, aby jedna z nejvíce centralistických zemí v Evropě mohla i nadále uplatňovat své svaté právo na jmenování místních vládců z centra. Ve jménu této svaté věci (alespoň jsem nezaznamenal sebemenší vstřícný krok UA vlády vůči úspořádání východu) budeme od teď do Ruska posílat jen peníze za suroviny a necháme ho krvácet časovou ztrátou, kterou bude muset vynaložit na jejich objednání v Asii.

Nejkrásnější na tom samozřejmě je, že i pokud se někdo v EU probere, čemuž těžko věřit, budou naši exportéři navždy na tamních trzích vnímáni jako rizikoví a každý nákupčí si u svého šéfa lehce ubrání i vyšší cenu odjinud s luxusem jistoty dodávky. Dobré jméno na dlouhá léta v kelu - samozřejmě bez náhrady. Pan kníže jako pravičák a konzervativec nám tu zastává jeden z největších státních zásahů do soukromého podnikání...no, nejvíce by mne zajímalo. Jestli si někdo opravdu myslí, že pokud bude Rusko zásobovat penězi a zakáže svým firmám export, že se něco změní? Ale hlavně, jestli si někdo také vzpoměl formulovat Rusku jasné kroky, které musí podniknout k tomu, aby tyto pro něj "drtivé" sankce odstranilo.

Vrátit Krym? Zaútočit na separatisty? Postavit zeď na hranicích? Jasně formulované politické cíle, kterým se obětuje práce vlastních občanů by nezaškodily

12 0
možnosti
KV

Schwarzenberg se mohl pretrhnout pri uznani Kosova i proti nazoru vlady ! A dokazal to.

2 0
možnosti
MP

Zajímavé zdroje.    THE SLOG- New MH 17 senzation.     ac24.cz- Nová senzace MH 17.      euportál- Nová senzace Malajsijského letounu.   I s fotografiemi!!!!

1 0
možnosti
MS

vážený pane Havránku takž kdyby si německo vzalo zpet sudety a vyhlasilo referendu ktere by obyvate odsouhlasli bylo by to podle vas v poradku............

1 7
možnosti
MK

Vážený pane Štastný, Sudety Německu nikdy nepatřily a nedaroval nám je, žádný komunistický diktátor. Sudety navíc nikdy netvořily administraticní celek této země, neměly vlastní vládu a parlament natož, aby byly autonomní republikou v rámci ČSR. Kulhání na obě nohy Vašeho přirovnání pak už jen dokreslí fakt, že tam dnes není němců, takže pokud by se o ně Němci přihlásili, těžko by tam prošlo nějaké referendum.

Pokud jde o analogii s Rakouskem, ta už by byla mnohem přesnější a nebýt druhé světové války, těžko by v Anšlusu hledal někdo nějaké zlo. Rakousko je součást Německých zemí, jeho samostatnost je daná čistě shodou politických okolností a tamní lidé své Rakouství berou asi jako někteří Němci své Bavorství...takže tam by to asi šlo, po referendu samozřejmě

11 0
možnosti
Foto

Pan Havránek nemá jasno v tom, která strana konfliktu má na svědomí sestřelení letadla. Připomíná tím lorda, jenž poté, co mu referovali, že jeho manželka vlezla nahá s milencem do postele a potom zhasli, zvolal: Oh, ta trapná nejistota!

2 7
možnosti
KD

A vy mate jasno, tak to reknete vysetrovai komisi, ze to vite, at se s tim dal netrapi :-))

4 0
možnosti
AJ

No jo, Karel dává knížecí rady.. A až se naše země dostane do trablů,i jeho hujerským přičiněním,  tak jen odjede do Rakouska nebo do Švýcarska na své statky a bude v klidu...

15 2
možnosti
MS
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články