Když Ondřej Neff píše při 35 Celsia

Vydavatel Neviditelného psa v pondělním úvodníku tuze vychválil spolek Milion chvilek, kterému se prý, v neděli - v tom děsném vedru, podařilo shromáždit na Václaváku pět tisíc bojovných antibabišovců…Hosana!

Kdyby to prý byla akciovka, autor by okamžitě doporučoval nákup akcií téhle šikovné firmičky.

Inu, proti gustu, žádný disputát!

Ale, popravdě, zase tak úplně jednoduché to opravdu není. Jak se dodatečně ukazuje – při těch 35 Celsia není vůbec jednoduché demonstrovat, ba ani psát úvodníky!

Pan Neff, buď tedy z pohodlnosti, nebo jen proto, že se mu to hodilo do karet, převzal informaci o počtu zmíněných demonstrantů, z údajů publikovaných pořadateli.

Zjevně, už na první pohled, účelově – násobně přemrštěných odhadů.

Asi ani netřeba podrobně vysvětlovat, proč pořadatelé takových mítinků pravidelně nadhodnocují počty sympatizantů, ani proč to většina novinářů po nich tak ochotně papouškuje.

Po zhlédnutí několika televizních záběrů z toho nedělního Václaváku, bych, naopak, ale s naprosto čistým svědomím, tentokrát raději doporučil nákup akcií firmy Primark.

Na otevření jejího nového obchodního centra tamtéž -  při stejném vedru, se totiž  sešlo mnohem více lidí, nežli v případě těch propagovaných chvilkařů… : - )

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | pondělí 21.6.2021 10:31 | karma článku: 22,65 | přečteno: 208x