Kdyby z ČT vyhodili toho horlivce Dolanského…

Když na vysvětlování té jediné správné pravdy nestačí  ČT, ČRo…, nezbývalo  Chovancovi a spol., nežli při MV  založit útvar, který bude zjevovat  tu jedinou pravou pravdu… píše jeden z diskutérů. 

Na stránkách Neviditelného psa, pod výstižným titulkem -  Novodobí vykladači  pravdy  si  Václav Husák  také    připomíná  prakticky stejné  poslání   té jejich  České televize.

„Informaci  o tom, jak velký (možná i zásadní) přínos pro lidstvo  bude tato skupina jistě dobře placených úředníků mít, se nám v pondělí večer rozhodli po­dat na podnose  v pořadu Události, komentáře skutečně povedení „pravdomluvci“ z České televize.

Bylo komické  sledovat zoufalou snahu  moderá­tora tohoto pořadu Lukáše Dolanského přesvědčit jednoho z diskutujících – senátora Jana Velebu – o užitečnosti a naprosté nezbytnosti nového útvaru určeného pro boj s reakčními imperialistickými silami…“

Více a lépe v originálu.

A tak už jen poslední  poznámka. Autor  si  všímá, jak  svazácky  horlivý moderátor  Dolanský tyhle  diskuse neuvěřitelně   prožívá, jak doslova trpí, pokud mu někdo oponuje, sahá na ty jeho pravdy.

Tak, tak – naprostý souhlas  i  s vysloveným  podivem, že někdo tak politicky zapálený vůbec může  působit   ve veřejnoprávním médiu. Snad jen to pohoršení, že tenhle tolik  politicky  angažovaný  redaktor už  nedostal  hodinovou výpověď,  mi přijde poněkud mimo.

Totiž, pokud by, nedej Bože,  v ČT používali  taková měřítka, trvali by na profesionalitě  -  objektivitě  redaktorů, velmi pochybuju, že by potom  v téhle  redakci zůstal jediný – jediná ze současných tragikomických  aktérů…  

Autor: Josef Havránek | sobota 7.1.2017 8:00 | karma článku: 27,80 | přečteno: 293x