Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

CVVM je, pokud jde o předvolební průzkumy snad nejméně důvěryhodná agentura, alespoň z těch známějších. Po roky nadsazuje výsledky pro ČSSD a podhodnocuje strany, které se netěší mediální přízni.

Nevěřím tomu, že by v CVVM výsledky někdo úmyslně zkresloval. Oni nejspíš reportují to, co jim ukazují data. Jedná se spíše o systematickou chybu, tedy o to, kdo a jak ta data sbírá. Část tazatelů svoji práci dělá poctivě a opravdu hledají lidi podle zadání (2 muže, 3 ženy, 1 ve věku 18-24, 1 ve věku 25-35 atd.). Ovšem část, zvlášť ve chvíli, kdy se termín odeslání dotazníků blíží, vyplní dotazníky sami podle toho, jak věří, že by odpovídali jejich známí, se kterými mohou být i předem domluveni, pro případ, že by "přišla kontrola".

Vzpomínám si na situaci, kdy jsem reklamoval u jednoho, známého pracujícího v jisté agentuře, že jejich čísla o rozšíření internetu v domácnostech systematicky zaostávají za zprávami CZ.NIC. Odpověděl mi s úsměvem: "Vypadá to, že naši tazatelé ty zprávy CZ.NIC nečtou." ;-D

0 0
možnosti
JM

Volil jsem Realisty, takže v podstatě větší část mého hlasu šla stejně pro ANO. Pokud budou nové volby, ANO budu volit přímo. Zatím se mi moc líbí, jak odcházejí političtí náměstci a nejen oni. Uvítal bych, kdyby v prvním pokusu KSČM tolerovalo vládu a jestli dobře počítám, našlo by se 8 statečných, kteří by přímo zvedli ruku, anebo by odešli ze sněmovny. Ať Babišova vláda ukáže, co umí. Čtyři roky utečou jako voda...

Pro mě je tato sestava zárukou, že nevyrukuje s přijetím eura a ani to nevypadá na podporu prohlubování unijní integrace. Jsem pro obecný zákon o referendu, ale zároveň chápu, že sestavit skutečně rozumný návrh není jednoduché.

[>-]R^EURv

3 2
možnosti

Taky těm 35% nevěřím - domnívám se, že reálných pro Alianci Nespokojeného Občana je tak maximálně procent 34.

Zvonka to vyzerá tak, že roaring 35 je poplašná zpráva s cílem mobilisovat všechny Bakaláře k "demokratickému" odporu až k revoltě.

1 1
možnosti
NM

...ti dva na titulu určitě...ale včera jsem poslouchal Zemana na Barrandově a chci říci,že přání je otcem myšlenky,co se týká druhého kola o důvěře ale já od počátku říkám nové volby ať se zatrhne těmto žvanilům típec a bude vystaráno a klid na práci neb říkám,že mají plnou hubu demokracie ale ve skrytu se drží hesla "čím hůře ttím lépe pro nás"...a co se týká průzkumu tak se mu dá docela věřit...věřte mi.

0 0
možnosti
JP

Pane Havránku, jste mne překvapil.:-/ Vy dáte na tzv. veřejné průzkumy? Vy si už snad nepamatujete jak dopadly v minulosti?:-)

1 0
možnosti
JH

Jistěže pamatuju, ale tady jde spíše o trendy...

4 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články