Kardinál Duka to řekl na plný pecky...

„Naši naději vidím v tom, že nám volby pomohou prosadit umlčovanou většinu. Jen tak nebude většina manipulována a ovládána rozmary některých menšin…“

Pokud snad  tomu  fragmentu z kázaní  pana kardinála  na  slavnosti v Staré  Boleslavi, někdo   tak zcela nerozumí, dovolím  si  to  dovysvětlit   -  jedna se o dramatické  sdělení, že přes všechny ty  řečičky o svobodě  a demokracii ,  je u nás fakticky  umlčovaná většina.

V  neautorizovaném  překladu –  zejména  Instituce Evropské unie nekompromisně prosazují fantasmagorickou   politiku, principy, které většině občanů ČR nejsou blízké a  stávající česká politická reprezentace, v jakémsi  vyšším zájmu, tomu dostatečně nevzdoruje. Nebýt obav z nastávajících voleb, už dávno by Merkelové, Junkerovi, Macronovi…  vlezla do zadku.

Na tom  sdělení není obsahově  nic překvapivého, ochotně podepisuju, šokuje jen fakt, že takto brutálně, otevřeně se  vyjádřila právě  hlava české katolické církve – kardinál Duka.

To už musí být hodně zle, když se pan kardinál odhodlal k tak dramatickému popisu stávajících  českých poměrů!

Jak už jsem napsal  - naprostý souhlas, jen si vůbec nejsem jistý,  na kterou  z těch kandidujících stran, s reálnými předpoklady, že se dostane do Sněmovny, se lze stoprocentně  spolehnout, že pomůže prosadit tu utlačovanou  většinu. 

Autor: Josef Havránek | sobota 30.9.2017 8:00 | karma článku: 22,74 | přečteno: 226x