Je třeba zabít ( vyslechnout) Bakalu!

Pan  uhlobaron  mi přijde  jako vystřižený  z hry  Járy Cimrmana. Také se namyšleně   vysmívá  dějům, které jsou nad jeho chápání:  „Mladej pane, můžou vám   ukradnout  peněženku, auto – prosím,  ale důl… ha,ha, ha?!“

Zdeněk  Bakala, se nejdříve, prostřednictví  mluvčího, vysmál  nechopnosti  vyšetřovací sněmovní   komise, která mu údajně nedokázala doručit  pozvánku na správnou adresu, ale když se, na druhý pokus  sněmovní  vyšetřovatelé  už trefili, zvážněl. Tentokrát jim    zpupně  vzkázal, že na tu jejich  komisi   kašle!

Matně si   vzpomínám, že když si   nedávno velmi  nepřátelsky naladěný  polský Parlament  - Sejm předvolal  bývalého premiéra -  dnes předsedu Evropské rady Donalda Tuska,  ten  bez váhání sklapnul podpadky   a  dva dny  se  ve  Varšavě nechal vyslýchat. 

Bakala, to je ale zjevně jiný kafe - sponzor Havlova mausolea se evidentně  cítí neprůstřelný!

Popravdě, byl bych moc překvapenej, pokud by zmíněná  sněmovní  komise snad něco relevantního opravdu vyšetřila. Podnikatele - gaunery   bakalovského typu obvykle světská  spravedlnost míjí, nedělám si žádné iluze.

Ale díky už zmíněné oprsklosti  – zpupnosti odpudivého   uhlobarona může i tak tahle bizarní   komise přeci jen zabodovat.

Když už tedy nic jiného – případné  televizní záběry  policejně eskortovaného  Zdeňka  Bakaly,  nejlépe s pouty, by pro významnou část  české  veřejnosti patrně  představovaly  jistou satisfakci.

A taky – nějak začít se přece musí!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | úterý 14.8.2018 8:00 | karma článku: 22,14 | přečteno: 194x