Jasně, že mám Huawei!

Když  jsem  si pořizoval nový počítač, známý  „expert“ mi doporučil  australské   Lenovo. Kdybych   tušil, že jde  o Čínu nikdy  bych  si  ho  nekoupil…

Slouží   ovšem  skvěle a  jak jsem časem  porovnáváním   parametrů  seznal,   oproti  renomovanějším  značkám  jsem  ušetřil takřka polovinu.

 Takže, při pořizování   mobilu  jsem už  neváhal  -  zase jsem se rozhodl pro   Čínu – Huawei  a  opět nelituju.

Je  samozřejmě  otázkou, jaké  mašinky  bych  pořizoval  kdybych   byl státním úředníkem a rozhodoval o  národních investicích. Zda bych  se  přiklonil k těm  výrazně levnějším, výkonnějším -  pomlouvaným, nebo….?

Asi  bych  nemohl ignorovat  tuhle  aféru kolem společnosti Huawei, přestože  mi  připomíná spíše  obchodní válku,  politikaření, nežli  žhavou realitu.

Chybí  mi  jednoznačné   důkazy a taky  nemám monopol na pravdu. Takže možná   velké štěstí pro Českou republiku, že  rozhoduju  tak maximálně o investicích pro  vlastní domácnost.

Jak už jsem naznačil, možná je to  jen nedostatkem  informací, ale pokud vím, tak jediný  jasně prokázaný  špionážní  skandál  v téhle oblasti  jsou   odposlechy německé  kancléřky, které, jak všichní víme, nemá  na triku  Huawei, ale americké značky a američtí zpravodajci! 

P.S.

Z dnešního internetu:  Zahoďte čínské mobily, ať v Číně nemohou sledovat všechny české debily!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | neděle 13.1.2019 8:00 | karma článku: 24,00 | přečteno: 231x