Diskuse

Jan Palach

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J77a12r61a 25R21a28n11k

17. 1. 2015 5:45

Takze jste se take musel otrit?:-/

0 0
možnosti
JR

J69a39n 37R34e84j27ž18e70k

17. 1. 2015 1:42

A jak se to ovlivnění projevilo, Havránku? Prosím konkrétně.

1 0
možnosti
Foto

I87v96a83n 38M89a56r24e35k

16. 1. 2015 18:59

Tož karma ! R^

0 0
možnosti
JR

J10a66r88a 66R68a45n57k

17. 1. 2015 5:53

Karmu bych dala, pokud by si autor odpustil ono: "take ohaneji lide, o ktere by si tak rikajic, ani kolo neoprel":-/

0 0
možnosti
PP

Každý, kdo volí smrt upálením, či jiným činem, je psychický narušen a měl by se léčit a ne si způsobovat újmu. To potvrdí každý psychiatr. Ovšem jako vždy, vše se k něčemu hodí, tak kdo chce, ať si namlouvá, že je to hrdinský čin, já to považuji za účelovou kampaň. A podobné je to i s uctíváním Havla.

0 3
možnosti
JS

Já si myslím, že v pozadí takového činu není jen odvaha a hluboké mravní poselství. Člověk, který se rozhodne vzít si život, musí strašlivě trpět. Prakticky sto procent všech sebevražd páchají lidé, kteří tak velice trpí, že už nejsou schopni nést tíhu bolesti – ať už fyzické nebo duševní. Všechny ostatní důvody, které vedou člověka k sebevraždě, jsou druhotné. Není mnoho důvodů, proč se domnívat, že by tomu mělo být u Jana Palacha jinak. To, že svůj čin následně zdůvodnil jako politický protest, se s výše uvedeným nevylučuje.

Jen člověk, který nenachází už žádné východisko, ukončuje svůj život. Každý rok se u nás demonstrativně upálí nejméně jeden člověk a často tito lidé zmiňují politické důvody. Zajímá to někoho? Věří jim někdo? Demonstrativní a veřejná sebevražda se má dotknout určitých osob, pro něž to má být jakýmsi zásahem do svědomí – něco jako trest ve smyslu: "vidíte, kam až jste mne dohnali?". A řekl bych, že tím hlavním, kdo v tomto případě selhal, byli jeho blízcí. Protože tak to v drtivé většině případů je.

Prakticky nikde se nelze dočíst nic o jeho osobním životě. Možná proto, aby preferovaný politický motiv jeho činu nebyl dnes narušen "banálním" problémem nějaké nešťastné lásky nebo jiného závažného duševního problému.

1 1
možnosti
Foto

Pane Svobodo, dodala bych, že málokdy známe hloubku zoufalství i těch našich nejbližsích. Tím méně jim můžeme pomoci.

0 0
možnosti
JC

Pane Havránku, jestli on Vás víc neovlivnil Váš tehdejší věk než "čistá duše Jana Palacha".

0 0
možnosti
TC

Mily pane Havranek, nejsem neznalek r. 68 neb prave na 21.srpna jsem mel sluzbu tehdy jeste coby mlady chirurg na Bulovce a celou tu dobu jiz od pulnoci az do me emigrace v r. 75 jsem zazil velmi intensivne.. Tehdy jsem take byl odhodlan polozit i zivot za CSR a upinal se k Dubcekovi, Svobodovi a ostatnim Gallionsfiguren prazskeho jara.S odstupen tech 46 let se na Palacha divam ale diametralne odlisne. Od r. 62 je zdokumentovano asi 800 autodafe - upaleni na protest proti diskriminaci a bezpravi !! - prvni zdokumentovane upaleni ve Vietnamu , pote nasledovaly stovky demonstrativnich upaleni ve Vietnamu , USA, Nemecku, Francii a vsude mozne - mezi 1963 a 2002 se jich upalilo na protest 533 ( jednim z nich byl palach z csr!! )

2003-2010 se jich upalilo na protest 292 lidi - pricemz v r. 2009-10 se jich upalilo 206 !. Upaleni se svedci o psychicke dekompensaci toho nestastnika -kdyby se palach nupalil , mohl byt dnes ministrem , premierem ci presidentam - jako treba ten vas ominosni klaus ci zeman.CSR za kterou se tehdy upalil uz stejne neexistuje -

. Glorifikaci takovychto nestastniku jako palach , ktera navic muze tahnout dalsi mlade lidi aby se stali "slavnymi " nepovazuji vubec za rozumne.Proc by mely byt pohnutky palac zavaznejsi nez kohokoli z tech 800 sebeupalenych nestastniku proti nespravedlnosti v nejruznejsich castech sveta ?Palach neni vubec vyjimecny mezi temito 800 nestastniky.

2 1
možnosti
Foto

Pane Cerný - já s Vámi nesouhlasím. Řadíte Jana Palacha a Jana Zajíce ke stovkám dekompensovaných nešťastníků, kteří obětovali svůj život za "svobodu", nikoliv - jak malomešťácky podsouváte za "osobní slávu". Po tak dlouhém čase považuji za křiváctví Vaše odporná slova lékaře a sraba.

1 1
možnosti
JS

"Nejsem si úplně  jistý, zda v dnešní  zvrácené  době"

Zvrácená doba? Můžete to pane Havránku nějak ozřejmit, co je to zvrácená doba a jak se ta zvrácenost projevuje? Byla zvrácená doba i ve chvíli, kdy se upálil student Jan Palach?

1 0
možnosti
BM

K tomu nelze nic dodat. Tentokrát máte ode mne velkou karmu...R^V

3 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články