Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Domnívám se, že obavy z migrantů má většina lidí spojeno s islámem.

A to důvod k velkým obavám opravdu je. Pokud ale položíte otázku: Vadí vám migranti mimo migrantů vyznávající islám? Tak dostanete mnohem méně záporných odpovědí. Ale potíž je v tom, že takto se ptát je zakázáno.

2 0
možnosti
LN

Máte pravdu, ale.. Navíc fakt nemám tyhle migranty rád. Nevadí mi japonci a číňani (ty mám rád), vietnamci, slováci, UKáčka, křováci, indové ani mongolové, ale araby a cigány fakt nemám rád. Jsem teda rasista či xenofob, nebo nějakej hybrid?

3 0
možnosti
EH

Není nad to si vymyslet nepřítele (český xenofob) a vůči tomu bojovat všemi prostředky.

Ale je zajímavé, že od letošního roku je toho vymezování se vůči "zaprděnému čecháčkovi" méně než tomu bylo loni. Krimigranti vystrčili růžky a vítači jsou opatrnější. :-)

4 0
možnosti
RJ

Kolik set migrantů z Ukrajiny přijalo Česko??

0 0
možnosti
LJ

Již jsem to psal: Migranti by se měli dělit na 3 skupiny: 1. Ti. co utíkají před válkou nebo před pronásledováním. 2. Ti, co jdou za vyšším životním standardem. 3: Skrytí teroristé či bojovníci tkzv. Islámského státu. Přístup ke každé skpině by měl být odlišný. Politici a novináři vidí zpravidla jen tu první skupinu, obyčejní lidé často vidí jen tu druhou skupinau, která je prý nejpočetnější. Tajemník NATO (nebo někdo podobný) mluvil v Americe o té třetí skupině.

Prvá skupina si jistě zaslouží pomoc. Jejím cílem by mělo být nastolení míru v jejich zemi a pak návrat domů. Asi se to neobejde bez vojenské pozemní operace a pro tu by měli dodat hlavní síli právě tito utečenci. Rozhodně by to bylo lepší, než kdyby pozemní akci prováděli např. vojáci NATO, ti by mohli být bráni jako vetřelci. Zajímavý náázor na tuto první skupinu má křesťanský arcibiskup z Allepa, který byl zveřejněn 2.2. na http://www.radiovaticana.cz

Postoj ke druhé skupině (ekonomičtí běženci) je věcí nezaujaté diskuze. Jeden názor by mohl být: Vybereme si profese, které potřebujeme, například doktory, sestřičky a podobně, ostatní vrátíme. Z druhého pohledu by to byl postoj dosti sobecký, protože země, ze kterých přicházejí, mají daleko větší nedostatek zdravotnického perzonálu než Evropa. Jen bych podotkl. že většina zemí, z níž migranti přicházejí, má ropu a další nerostné bohatství, mnohé mají antické památky a pláže, tedy výborné podmínky pro turistiku...atd. V jistém smyslu jsou tedy mnohem bohatší než my. Ekonomičtí migranti jsou lidé podnikaví a často vzdělaní (umějí anglicky), právě takoví lidé by byli schopni začít využívat domácí bohatství, které dosud leží netknuté, mohli by začít hospodařit a vydělávat. Bylo by to pro ty země lepší než čekat, zda si toho bohatství všimnou nadnárodní monopoly.

Narazit na věcnou diskuzi ohledně migrace je dosti vzácné, většinou jsou diskuze vedeny značně emotivně.

7 0
možnosti
Foto

ti vítači mně pijí krev, ale ti, co hystericky vyvádí proti migrantům, ti také.

3 6
možnosti
MD

Chripce, virozam a nachlazeni se da predchazet otuzovanim, primerenym pohybem, zdravou vyvazenou stravou doplnenou v kritickem obdobi o vitaminove doplnky. Atd. Nac cekat v cekarne u lekare plne tech OKOLO NAS, co techto prostych rad nedbali a maji napadeny organismus.

8 1
možnosti
Foto

Když oni (sluníčka) mají raději velká slova, je to pohodlnější, než hledat fakta.

12 3
možnosti
BM

Pane Havránku, napsal jste to po pravdě. Nenávist se lidem podsouvá a na "boji" proti této "nenávisti" si dost lidí vybudovalo a buduje svoji pochybnou kariéru. Myslím si, že je to opravdu jenom strach a obavy, úplně oprávněné, ale nenávist v tom pravém slova smyslu to není.

27 2
možnosti
MD

Kdyz ONO je to slozitejsi. Napr. p. Halik si narika nad nedostatecnou inteligenci ceskeho naroda. Pry na urovni IQ tykve. A jak ona ta tykev se svym IQ chape, ze slimaci pro ni nejsou to prave, stava se xenofobni a rasistickou. Strasne, uz i ta tykev.

22 1
možnosti
TG

R^ Doporučuji přejmenovat veřejnoprávní media na z á v i s l á media...

23 2
možnosti
ZH

Ano, jsou závislá, masážní, zástupná témata pitvající, novými a novými zaměstnanci přetékající. ;-O

12 1
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články