Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

honzajaka

8. 8. 2008 13:43
Co

na tom bylo tak kriminálního?

0 0
možnosti
A

Aleš

8. 8. 2008 13:33
Bloger - věštec

Obdivuji pane Havránku vaši pohotovost a zejména vaše věštecké schopnosti. Zmíněný dokument od Evropské komise v patřičné formě ještě ani nedorazil do České republiky a už víte, co v něm je a jaké jsou jeho důsledky. Zatím totiž dorazil pouze jakýsi fax, z něhož někdo cosi ocitoval a volně interpretoval a ve stylu oblíbené dětské hry tichá pošta se ta zpráva šíří dál a všichni se horem dolem vyjadřují k něčemu, co na vlastní oči neviděli... Cosi mi to připomíná...

No nic, navíc vlastně ani pořádně nevíme, na základě jakých podkladů Evropská komise rozhodovala a zda se proti jejímu názoru může Česká republika odvolat? Když se s Bruselem přeme kvůli zemědělcům a ocelářům, proč by to nešlo kvůli knihovně?! Ale chápu, že když si někdo vytyčil za svůj celoživotní úkol psát nenávistné texty o panu Ježkovi, tak by ho zvažování různých argumentů a čekání na fakta a jejich pracné hledání a zkoumání jen zbytečně zdržovalo.

  

0 0
možnosti
DM

trojuhelník

8. 8. 2008 14:52
Re: Bloger - věštec

Pokud budete mít dost trpělivosti, můžete si počíst i jiné zajímavosti od pana Havránka, na Virtually.cz

0 0
možnosti
T

TurboFrank

8. 8. 2008 13:18
A nám musela sdělit evropská komise?

My nejsme schopni posoudit, zda výběrové řízení odpovídá zadání a zákonům? Jestli ne, tak je to v pr.eli.

0 0
možnosti
JN

ix.

8. 8. 2008 12:37
Pane Ježek....děkujeme, odejděte!!!

Možná vám ta slova připomenou, že právě politika vás vynesla do manažerské funkce.  Proto jste tu funkci takto pojal, politicky, nikoli manažersky. A dopadlo to podle toho. Takže prosím odejděte co nejrychleji a  zaplaťe škody.  Jsou velkého rozsahu (to pro příslušnou trestněprávní kvalifikaci).

0 0
možnosti
M

mmarta

8. 8. 2008 12:21
Škoda, že se zapomělo na prodej kostela sv.Michala !!!

Mrzí mne krátká paměť českých novinářů, kteří už zcela zapoměli na rychlý prodej disneylandu-kostela sv.Michala u Staroměstského náměstí polskému mafiánovi právě panem generálním Ježkem. Myslím si, že osud tohoto kostela je mementem pro všechny, kteří pochybují o Ježkových úmyslech přestavět Klementinum na obdobný turistický disneyland. Blbé je, že když teď nebude stát chrchel, tak nebude mít ježek kam dát knížky z Klementina, aby se turistům mohlo zpřístupnit.

A ještě k těm českým novinářům - proč jsem dodnes nečetl jediný rozhovor s řadovým pracovníkem Klementina? Od své dobré známé vím, že tam panuje strach jako za totality, nikdo si netroufne říct vlastní názor na osud knihovny, na nesmyslnost blobu, protože ví, že by okamžitě letěl.

0 0
možnosti
A

Aleš

8. 8. 2008 13:49
Re: Škoda, že se zapomělo na prodej kostela sv.Michala !!!

Mě zase mrzí vaše krátká paměť - celou causu sv. Michal máte podrobně shrnutou na

http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=tisk.htm

- včetně usnesení policie o odložení trestního oznámení. Všichni víme, že prodej nebyl ideálním řešením, ale rádo se zapomíná, že do problémů se sv. Michalem zatáhl Národní knihovnu její bývalý ředitel Balík.

Jo a narozdíl od vás nemám zprávy z Klementina z druhé ruky, takže dobře vím, že nikdo (ani Ježek!) nechtěl udělat z Klementina turistický disneyland; to jen papouškujete jednu z pomluv. Na blob měli a mají knihovníci různé názory, ale v jednom se drtivá většina (nejen z NK) shodne - nová budova je sakra potřeba. Výroky o strachu jako za totality jsou nehoráznou lží. Zkuste jít třeba za řadovými knihovnicemi, které v zimě mrznou na nevytopitelných chodbách Klementina, v létě se pečou v jeho podkrovi a stěhují tisíce knih lidskou silou, a řekněte jim, že moderní knihovnu nepotřebují...   

0 0
možnosti
P

P.Farsky

8. 8. 2008 8:50
Havránku, opět na karmu.

Havránku, jak krásné, jak podlé , jak odvážné jak denunciantské.

Jde jen o úhel pohledu a charakter čtenáře.

Havránku, doufám, že kdyby tě za tento článek v právním státě někdo žaloval, že bys netvrdil, že ses překlepl, jak je u hrdinů dobrým zvykem.

Havránku, ale tady se neboj, tady seš doma můžeš psát co chceš a podle toho to tady také tak vypadá.

0 0
možnosti
5

590130

8. 8. 2008 11:37
Re: Havránku, opět na karmu.

PANE Havránku a netykat, burane

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

8. 8. 2008 7:40
Imunitu

teď Ježek bude opravdu potřebovat, právě proto, že jsme v Česku. A abych pravdu děl, vím v čem je problém, ale v první chvíli jsem byl tak překvapený, že jsem si řekl, stejně jako Kaplický, že je to nějaká blbost. Bohužel není. Stenivisko příslušné komise EU je právní povahy ohledně věci, kterou tady právnícinikoli sice jednohlasně, ale drtivou většiny hlasů minimálně 2 x rozhodli opačně. Právní stanovisko komise EU vychází z toho, že soutěž nemohla být podle UIA, ale podle českého zákona o zadávání veřejných zakázek. Ježek se tak chtěl vyhnout výběrovým řízení na další stupně projektové dokumentace, v čemž jsem mu fandil. Tak jen to Češi teď dejte Ježkovi jako jedinému "viníkovi" sežrat. 

0 0
možnosti