Hynek Kmoníček bude v ČR chybět

Tedy, nikoliv snad, že bych panu Kmoníčkovi nepřál to velvyslancování   v USA, které na poli zahraniční politiky  evidentně  patří k těm  nejlukrativnějším postům…

Jen mi bude moc  scházet v české politice, zejména  v českých veřejných diskusích, kde lidé jeho znalostí, inteligence a vtipu už i tak fatálně scházejí.

S Hynkem Kmoníčkem  zjevně  nesdílíme stejné politické preference, jenže, on  ty své alespoň  prodává kultivovaně, na úrovni  -   nečpí z něj prvoplánová  politická urputnost.

Často, prý až přespříliš, píšu o aktivistických, veřejnoprávních  redaktorech, postižených  jakousi tajemnou   mesiášskou chorobou -   představou, že  právě oni ví vše nejlépe, že  jejich životním  posláním není jen" obyčejně"  informovat, ale především   vychovávat, kázat...

Každý z nás patrně nějak maří část svého  času. Hynek  Kmoníček , pokud vím,  se obvykle nevěnuje takový  marným  stížnostem, brblání, házením hrachu na zeď,  ale když se občas pustí do diskuse s takovými  navrčenými  redaktory, kteří mají o všem předem   jasno -   suverénně je, bez urážek a zbytečně  silných slov, s úžasnou  lehkostí  dokáže ztrapnit.

Ano, pan Kmoníček  tu bude hodně scházet…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | neděle 5.3.2017 8:00 | karma článku: 24,17 | přečteno: 261x