Hrůza! Romové hrozí emigrací !

Někdy mě pobaví i úplná maličkost - například dnes  hlavní titulek Novinek - Zrušte extrémisty,  nebo hromadně emigrujeme, varují Romové premiéra...

Ta „hrozba" obsažená v dopise romských aktivistů M. Topolánkovi a spol,. hodně připomíná  kuriozní gól do vlastní branky. Vůbec by mě nenapadlo, že něco takového by se dalo také použít jako výhružka, cosi to vypovídá o pokřiveném vnímání reality. V této souvislosti mě napadá  staré židovské přísloví  - Nehorší zboží je žádné zboží. Pro tuhle záležitost ovšem  existuje také  docela  vhodné  české přísloví - Co je moc, to je moc !

Jsem přesvědčený, že české úřady,  dlouhodobě, neúspěšně zápolící s romskou problematikou, by ani minutu  neváhaly a tuto  spíše, než hrozbu -neodolatelně   lákavou  nabídku  okamžitě přijaly - neboť  by  nepochybně učinily   nejlepší kšeft  života, který by téhle nemilované koaliční  vládě, zajistil  v příštích volbách  přesvědčivé  vítězství.  Jenže,  ono jde zjevně   jenom o takovou hloupou, přidrzlou   hru.

To by asi bylo křiku, kdyby někdo vzal tyhle Romy  ze severní Moravy za slovo !  Také si docela živě dokážu představit, jak by asi dopadl výsledek takového  případného lidového referenda.

Dost dobře nechápu o co vlastně  těm romským aktivistům jde, že takovými hloupými výroky škodí vlastním lidem. Možná  o  zviditelnění, nebo, v tom lepším případě - doufejme, se jenom hodně neobratně  snaží tu napjatou  politvínovskou situaci tak nějak zlehčit - na vlastní účet  pobavit lidi... 







Autor: Josef Havránek | pátek 21.11.2008 14:40 | karma článku: 40,22 | přečteno: 4643x