Hlupáci a nenažranci válčí o krajská korýtka

Možná se někomu to chytrácké nerespektování volebních výsledků v krajích  -  obcházení  vesměs  vítězného hnutí ANO líbí. Mně to naopak přijde mimořádně  krátkozraké, hloupé.

 A to mě přitom, ani ve snu,  nikdo nemůže podezírat ze sympatií k Babišovi  a jeho boys.

Obsadit dobře placené fleky na krajských úřadech  vlastními  straníky, kamarády z jiných „osvědčených“ stran  je  určitě  lákavé. Pro ty, kteří si nevidí dále, nežli na špičku nosu taková hrabivost  může dokonce  působit  jako politická šikovnost. Jenže…

Předseda Babiš se netají svou skepsí ke  krajům. Považuje tohle  uspořádání za neefektivní -  zbytečné. Ty  výsledky  krajských voleb  se mu moc dobře hodí především jako odrazový můstek pro parlamentní volby.  Počet hejtmanů ANO ho   evidentně  nezajímá.

Mnohem víc mu hraje do noty to nepřehlédnutelné chytračení  krajských  představitelů  sociálních demokratů a  spol., kteří takřka v přímém přenosu, se s takovým nasazením se rvou -  šmelí   o zmíněná korýtka.

Hnutí ANO se tak dostává do neobyčejné  výhodné  role podvedených   otloukánků -  sprostě okrádaných hamižnými,  tradičními partajemi, starými strukturami.

Lepší  argumenty  - větší trumfy  pro parlamentní volby snad  ani Babiš   nemohl  získat.

Velmi se obávám, že pokud se nestane něco mimořádně   překvapivého, o výsledku voleb do PČR je už nyní prakticky rozhodnuto.

Autor: Josef Havránek | středa 12.10.2016 8:00 | karma článku: 21,96 | přečteno: 190x