Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na kolej vedoucí do pekel nás navedl už Klausem s Havlem a další vlády náš postup vpřed jen přibrzďovaly nebo akcelerovaly. Návrat do výchozího bodu bohužel není možný. Republika je rozkradená a okupovaná zahraničními velkovýrobci a hyperprodejci. Co něco nese vlastní většinou cizinci, kteří na nás bohatnou tempem, kterým my chudnem. Co chcete od vlád za této situace? Dělat zázraky? Lidstvo zpohodlnělo a zlenivělo. Nepřipustí, aby mu politici sáhli na výdobytky, které si nezaslouží. Přitom záchrana spočívá v jediném. V utažení opasů. Ty, kteří se nedokážou o sebe postarat, nechat padnout do opravdové bídy.

0 13
možnosti
MR

Ale za to si můžeme sami, demokracie není totalita a řízení 5 letkami a plitbyrem. Demokracie potřebuje 10 tisíc lidí na správu země a její funkčnost. Co pranýřoval už minulý režim v Aktualitách, filmech  i na Červeném Hrádku. Špatné pracovní návyky, špatná kvalita odváděné práce, špatné zacházení se svěřenými prostředky, problémy a komunikace s nadřízenými, maloměšťácké chování, klientský systém já na bráchu on  na mně, známosti, přiživování se v práci, nechat se vést a nechat nasadit krk někoho jiného atd.

Toto chování  a stav je všude, od úřadů, soudů, obcí atd. Kdo vytuneloval značku Mora a další.

Naše společnost má dvě roviny, jednu většinovou kde lidi umí mezi sebou vyjít a je jen o osobních zájmech a potřebách, je sociální a maloměšťácká.

Druhá rovina, zde je menšina jež je samostatná tvůrčí podnikavá, umí se postarat o sebe a své blízké i pomoci druhým, vytvářet hodnoty.

Právě tato druhá rovina jež je schopna znovu vygenerovat nosné jádro společnosti stává obětí oné většiny, snahy tunelovat, tahat přes úřady ... .

0 0
možnosti
MR

Co by jste vlastně chtěl po společnosti jež byla vychovávána totalitou a má zakořeněné určité návyky. 

Prostě za těch 20 let  si neuměla vychovat své politiky a politickou scénu a být partnerem, jen vše komentovat to pěkně z gustem.

Chytráky od stolu v hospodě či PC zde nepotřebujeme, těch je zde přes 90%.

5 0
možnosti

1. Zakořeněný určitý návyk = chtít pracovat, nebýt nezaměstnaný a nebýt ohrožován šmejdy všeho druhu?

2. Společnost těžko může vychovávat politiky. To by chtělo zřídit pro ně převýchovný tábor, jenže protože odsouhlasují všechno, tak tohle neprojde.

3. Těch 10% potřebných nechytráků toho dokázalo hodně.

0 0
možnosti
Foto

Dovolím si upřesnit výrazné sdělení blogu :

Rozhodně jsme si pohoršili , dosti výrazně !

4 5
možnosti

To je dáno tím,že  složení vládní parlamentní koalice neodpovídá skutečným preferencím voličů, kteří tedy nevolili podle svého srdce, ale kteří byli ovlivněni výzkumy veřejného mínění, založenými na výpočtu volebního potenciálu, který až trojnásobně započítával hlasy kolísavých a přelétavých voličů, což neobyčejně posílilo hnutí ANO v momentu, kdy rozplývala jádra voličů tzv. pravicových stran.

2 2
možnosti
JM

Nezbývá mi, než opakovat Sobotkou mnohokrát vyřčené: Nejhorší vláda v naší historii.

6 1
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články