Had na tři a další lidovecké tradice

Hledat  tu   nejodpudivější  stranu vládní koalice, či nejtrapnější  českou politickou stranu vůbec, je těžký, přetěžký  úkol…

Hezky teď  ale zabodovali lidovci, když  v rámci předvolební horlivosti – aby byli úplně první a  slízli smetanu, oznámili lidu radostnou zprávu  o dohodě vlády na snížení DPH u piva  a dalších  potravinářských  produktů…

Teď se předseda Bělobrádek za tu nedočkavost omlouvaá a dementuje. Prostě jen snaživě  vystartoval  ze startovního blogu, ještě před výstřelem a  teď  je trošičku, i se svými kolegy, které popletl,   k smíchu.

Sám  Bělobrádek to „vesele“, s nadhledem  komentuje slovy, že  tou svou  zbrklostí snad nerozpoutal   třetí světovou…

To určitě nikoliv, jen dal vzpomenout na ty staré lidovecké tradice. Na svého  předchůdce  Luxe, kdysi  velice populárního politika  -  známého pod  přezdívkou had na tři, o kterém  tehdejší premiér Klaus několikrát vyprávěl, že běhal pravidelně  za novináři  ještě před skončením zasedání vlády, aby jako první mohl vyprávět, oslňovat novými informacemi.

Opravdu se nic  strašného nestalo, jen se tak mimochodem potvrdilo, že lidovci mají některé nehezké charakterové vlastnosti tak nějak přímo  v genech….  

Autor: Josef Havránek | pátek 23.9.2016 8:00 | karma článku: 22,17 | přečteno: 175x