Groteska - Sobotka se vlamuje do otevřených dveří

O tom, že to významné  zvýšení  mezd  státním zaměstnancům  -  právě od  listopadu,  přímo  souvisí s říjnovými volbami asi  nikoho s IQ nad 80 netřeba přesvědčovat…

Už to tak vypadá, že to byl patrně  poslední  Sobotkův pokus,  jak zvrátit ty proklatě   nízké preference ČSSD.

Tenhle scénář ovšem   předpokládal, že ANO nepřipustí   neodpovědné navyšování  deficitu státního rozpočtu a  farizejští  sociální demokrati, kteří podle  četných svědectví sami své vlastní zaměstnance patí mizerně, se tak, za  notné podpory odborů,  znovu ocitnou v oblíbené roli zastánců  - tátů  pracujícího lidu.

Ovšem na zásady  a odpovědnost se  těsně před volbami  evidentně nehraje . A  proto  ANO zastoupené provizorním  ministrem  Pilným  učinilo  taktický úkrok – ANO řeklo ano.

Pan ministr financí  sice  nezvýšil  plánovaný  deficit, což by mu všichni hned  radostně  otloukali o hlavu, ale  jen  od stolu  - vtipně navýšil předpokládané příjmy státního rozpočtu, přesně o potřebnou částku těch desítek miliard.

Stali jsme se tak svědky klasické politické frašky. ANO chytrácky  obětovalo  zásady, aby se neocitlo v  autu a  eliminovalo tou jednoduchou  fintou  tenhle zoufalý  pokus  intrikujícího  Sobotky -   na  poslední chvíli  se zapsat   do srdcí voličů.

Zbyla  tak  z toho jen  groteska  -  Dosluhující premiér se vlamuje  do otevřených  dveří…. : - )    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | čtvrtek 14.9.2017 8:00 | karma článku: 21,38 | přečteno: 199x