Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Myslím, že v moderních evropských filmech bude kritika brzy poukazovat i na nedostatečné množství umírněných hodných muslimů, ke kterým se původní evropské obyvatelstvo chová ošklivě a nespravedlivě.

0 0
možnosti
MK

Tento nový umělecký směr se nazývá neosocialistický  realismus. Někdo ho však nesprávně nazývá EuroBlbismus

1 0
možnosti
JC

No ale přišlo to z Ameriky.

0 0
možnosti
Foto

Tak to už se těším na remake Ježíše, ale až se ozvou také feministky. Polovina apoštolů bude černá, druhá budou apoštolky :D

0 0
možnosti
PD

Tebe jednou trefí šlak, až zjistíš, že ježíš nejspíš vypadal značně "italsky" - žádné plavé vlasy, žádná sněhobílá pleť, nýbrž olivově tmavý, tmavovlasý, možná dokonce kudrnatý.

Whitewashing je reálný jev, který byl opakovaně zdokumentován. Katniss z Hunger Games je v románu opět hispánsky-vypadající, ve filmech ji ztvárňuje běloška. Atd. atd.

To, na co poukazují kritici tohoto jevu je, že ačkoliv ne-bílí tvoří více než 5/6 obyvatel planety, mezi kladnými filmovými postavami tvoří ani ne polovinu.

A když pak Hollywood kvůli chladnému ekonomickému kalkulu přebarví na bílo i ty postavy, u kterých je jejich ne-Kavkazskost (v angličtině se pro bělochy používá označení "caucasian" - kavkazská pleť) prokazatelná, tak je to příslovečná poslední kapka.

0 0
možnosti
JC

To je přece na amerických filmech už dávno poznat... Režisérů, kteří na to neberou ohled, je stále méně. A tak se americké (a také francouzské) filmy stále více odtrhují od reality a jsou stále méně koukatelné.

1 0
možnosti
PV

A tak to má být!R^ Však film Četa, to byl jen chlap - voják - a co z toho vzniklo!

4 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články