Fenomen Babiš - sorry, ale...

Před dávnými a  dávnými  lety  mě  okouzlil a na další roky  poznamenal  jeden citát z Bertolda Brechta  -  „ Musíš si vybrat, buď budeš dobrým obchodníkem, nebo dobrým člověkem…“

Velká moudrost!

Na to, že se  jednou Andrej Babiš  stane premiérem, že  bude  v politice  tak úspěšný, bych nevsadil ani korunu. Často  uvažuju,  proč  vlastně tenhle „cizinec“, miliardář, exkomunista, obviňovaný  ze spolupráce  s StB,  člověk bez velkých ideí, vyšetřovaný z podvodů,  žádný velký řečník -   tak skvěle  uspěl na českém trhu.  Vždyť tihle příšerní  čeští  sociální demokrati, toho vždycky naslibují  ještě násobně  více!

Andrej  Babiš  může patrně  děkovat   svým předchůdcům -  už na první pohled  neschopným kecálkům typu Grosse, Špidly , případně davům  ostatních   politikářů, kteří se raději  bahní v ideologických  frázích, nežli by prospívali veřejnosti.

Panu  Babišovi  se podařilo podstatnou část české veřejnosti přesvědčit, že umí, že dokáže prospívat své zemi. Jistě, přispívá k tomu také příznivá světová hospodářská situace, ale jen fanatici, či zmínění politikáři  mohou popírat, že se dnes žije občanům České  republiky o dost  lépe!

Andrej  Babiš je evidentně dobrým obchodníkem. Jakým je člověkem nevím - moc mu nevěřím,ta jeho schopnost vše šikovně zobchodovat mi  neimponuje,  ale přesto  mám  takový osobní pocit, že  z toho  co se momentálně nabízí, je rozhodně  lepší premiér, nežli  ti, kteří by ho tak  strašně rádi střídali!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | pondělí 26.11.2018 8:00 | karma článku: 22,15 | přečteno: 230x