Facka ohebnému Sobotkovi

Slovníkem  českého  premiéra by se také dalo napsat, že  ho komunistický  předseda Filip tak nějak… ojebal.

Nehroutím se z toho předvčerejšího Bohoušova   prohlášení, že už mu nevadí komunisti, že by je chtěl do vlády. Pokud  čeští komunisti a  exkomunisti nekážou o morálce, už mi zdaleka neeklují tak, jako kdysi a  také jsem  nikdy j nepochyboval o  ohebnosti a  „pragmatičnosti“ pana   předsedy.

Je dobře vědět, že pro  Sobotku není tajemstvím, jak   nadcházející volby  pro  ČSSD dopadnou, že si nedělá iluze a pilně probírá možnosti,  jak, takřka za každou cenu,  zůstat ve hře.

Je jen otázkou, zda  bývalý ministr financí  dokáže počítat. Totiž,  pokud v  téhle  bezbožné  zemi nedojde k zázraku -  uvažované  koalici  ČSSD – KSČM, by  k vládnutí  scházelo   spousty procent a takřka neexistuje  reálná možnost, že by se někdo další k  téhle povedené dvojce   připojil.

Takže, k čemu  vlastně  takový nápad, popírající minulou politiku a historické  zkušenosti  ČSSD? Nenapadá mě nic jiného, nežli, že jde o projev čirého zoufalství ve stylu – topící se stébla chytá

Dost dobře se nedokážu vžít  do myšlení komunistů, ale nelze vyloučit, že tu náhlou Sobotkovu  podbízivost vnímají  podobně.

A právě proto  jejich realisticky  uvažující předseda Filip neskočil nadšeně na špek   a namísto  jásotu, vděčnosti -   veřejně připomněl   nespolehlivosti a  bezzásadovosti sociálních demokratů.

 Zoufalému Sobotkovi tak ještě  před sjezdem  uštědřil pořádnou   facku.     

Autor: Josef Havránek | neděle 19.2.2017 8:00 | karma článku: 23,45 | přečteno: 223x