Drtivé vítězství ANO, drtivá porážka ČSSD…

Docela jsem trpěl, když má oblíbená novinářka Lenka Zlámalová si v televizní diskusi, ještě  před prvními zveřejněnými odhady, zavěštila, že žádná ze stran nezíská  20 %, už ji nemohu brát vážně...
Zavřete oči, odcházím...

To utrpení bylo stejně intenzivní, jako když se do Sněmovny, na úplně poslední chvíli, s notně odřenými zády, dostal znovu  Kalousek a bylo zřejmé, že ho další čtyři roky zase  bude  plná ta jejich Česká televize.

Utrpením je i ten očekávaný enormní volební zisk módních  Pirátů, řekl bych -  důstojných pokračovatelů Věcí veřejných s nesporně  sympaticky působícím předsedou, ovšem usvědčeným účastníkem ultralevicových aktivit.

Z toho impozantního vítězství ANO se neraduju, ale současně  mě  těší, že zejména  tak zvaná veřejnoprávní média jen znovu potvrdila svou impotenci, že ty stupňované,   organizované antibabišovské  štvanice se na volebních výsledcích neprojevily a nekamarádi – Babiš s Okamurou budou teď mít reálnou  příležitost  v těch   štvavých vysílačkách  nastolit pořádek, skutečnou veřejnoprávnost.

A nakonec také  trochu té mé osobní   povolební  radosti z totálního   debaklu  ČSSD. Nejenom proto, že stávající sociální  demokraty  považuju  za ještě mnohem populističtějí, nežli  třeba SPD a ANO, ale že se také potvrdilo fakt, který tady  už roky venttiluju, že žádná strana nemůže  ve volbách uspět, pokud ji vedou mimoni, klauni typu Sobotky, Zaorálka!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | neděle 22.10.2017 8:00 | karma článku: 21,02 | přečteno: 229x