Dokonáno - zákeřného amerického brouka konečně už nahradil ten ruský!

Dokud  jsem si  nepořídil chytrej telefon, který mě svými schopnostmi neustále  zahanbuje, pořád jsem vykládal, jak je báječné vyjet si do ciziny jen tak, odstřihnout se od těch povětšinou neradostných, trapných  domácích reálií…

Tedy něco na tom  určitě  je, nicméně, v mém případě se to zvrtlo. Musím se doznat, že   nyní,  hned  po příchodu do hotelu,  tu inteligentní mašinku zapínám a dobrovolně se  bahním   v těch nekonečných domácích malérech.

Je mi to   jasný proč  to  není dobře. Ještě docela nedávno  jsem  nechápavě  kroutil hlavou, kolik lidí snídá společně s mobilem a už v tom taky jedu.

 Namísto kochání se  nádherným  výhledem z oken restaurace na rozkvetlé keře,  stromy, teď  čumím na display,   na Seznamu.cz si  kontroluju   poštu a  další nejnovější katastrofy.

Jak  známo,  tenhle  tolik   rozšířený portál  také  provozuje  politicky  velice   angažované zpravodajství  a televizi, takřka  k nerozeznání od té jejich  ČT. Šídlo v pytli neutajíš!

A  právě  tady, u snídaně   jsem koncem minulého týdne  narazil na informaci, kterou jsem už dávno  předvídal -  když jsem konstatoval, že  se stávající česká média čím dál víc podobají těm komunistickým , plných nesmiřitelného  boje s americkými  imperiálisty.

 Jen,  se časem  nenápadně  vyměnila  plusová a mínusová znaménka. Tou naší  záštitou  bezpečnosti a světového míru  se teď stali   američtí imperialisti  a  naším zdaleka  nejhroznějším  nepřítelem -  ohrožujícím  naší suverenitu a  světový mír, nestydatě provozující  permanentní hybridní války  je nyní zase  bývalý nejvěrnější  přítel  Rusko! Opravdu  působivé  salto mortále!

Ta propuklá, slaboduchá   propaganda, bezděčně čerpající z komunistických   padesátých let,  je tak přiblá, že k úplné  dokonalosti   už ji  chyběla jen  nějaká ta škodící  mandelinka bramborová  – americký brouk!

Kolem  procházející servírka zpozorněla , když jsem  se nad těmi  vejci se slaninou,   z ničeho nic vyprsknul.. Nemluvím  zase až  tak dobře německy, abych ji dokázal   vysvětlit,  že jsme právě  na  zmíněném  Seznamu.cz,  konečně objevil tu dlouho očekávanou bombu  -  senzační  zprávu, že naši  přírodu systematicky   ničí lýkožrout  sibiřský  - tedy  ruský brouk!

Konečně, že to ale trvalo a ČT musel tentokrát zastoupit Seznam.cz!

Autor: Josef Havránek | středa 17.4.2019 8:00 | karma článku: 22,53 | přečteno: 211x