Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J39a16r52a 86R47a27n98k

23. 2. 2015 22:11

Musi to byt pro Vas velice emocionalni;-(

0 0
možnosti
MP

Ano, Gagarinova sláva byla celosvětová. Moje italská přítelkyně pojmenovala svého prvorozeného syna Jurij. Když jsme se seznámily, byl už chlapec skoro dospělý. Zdůvodňovala to zálibou ve jménech na "J", jedinečností kombinace ruského jména a italského příjmení a svými sympatiemi k Juriji Gagarinovi. V době letu jí bylo 10let a tak dlouho jí ten obdiv vydržel.  Podotýkám, že nešlo o komunistickou rodinu.

1 0
možnosti
PV

Upřesnil bych jeden zdejší příspěvek: mně nevadí Rusové ani Američané, ale ti, co jim lezou do zadku.

Jinak článek je plný zloby, od moudrého muže středních let bych čekal více nadhledu.:-)

2 3
možnosti
MP

Já tu zlobu v článku pana Havránka (tedy z jeho strany) nějak nevidím, přijde mi to poctivě vyjádřené, tak akorát.

3 0
možnosti
PK

Ono je dneska nějaké výročí? Že by podle toho jejich kalendáře bylo už 12. dubna?

5 0
možnosti
PR

nezpomínejte že jde o zem kde včera znamená zítra /8-onebo obráceně;-D/a pak vzniká ten nesoulad:-)

4 1
možnosti
MK

Rozdíl mezi SSSR a USA. Američané mohli poslat jako první člověka do vesmíru. Von Braun si vsak nebyl jistý, zda by se kosmonaut vrátil živý zpět na zem a tak let byl o několik týdnů odložen. Týkalo se to závady na zřízení . Ve stejne době Koroljev nechtěl poslat do vesmíru člověka, z podobnych důvodu a požadoval ještě několik testovacích letu. UV KSSS vsak rozhodl, ze let s člověkem musí byt okamžitě a to z politických důvodu. Bud to vyjde anebo ne. Pokud bytí nevyšlo, nikdo by jméno Gagarina neznal a šlo by jen o nepodařených zkušební let. Zatímco Američané politické vítězství obětovali ve prospěch života . Rusov byli ochotni obětovat život cloveka v prospěch politického vítězství

4 4
možnosti
PK

No tak Rusové v té době byly v raketové technice oproti USA opravdu napřed, a to z mnoha důvodů. Gagarinův let byl možná o něco riskantnější, než by mohl být, ale zase ne tak moc. USA v té době na vypuštění člověka na oběžnou dráhu nemohly ani pomyslet. Vůbec neměly nosič. Mnohem větší riziko byl let Sojuzu 1 a ten taky dopadl zcela podle očekávání, tedy katastrofou.

8 0
možnosti
Foto

Mně nevadí Rusové, ale ti, co jim lezou do zadku

8 1
možnosti
AS

A57d57a41m 83S18t49a10v15a

23. 2. 2015 8:28

"....ti, co jim lezou do zadku ..."Nevím, jaký smysl má výraz: lezou Rusům do zadku. Proč by měli?  Jó, jiné to bylo lézt Sovětům do zadku! To mi vadilo a vadí! Co vadilo, to mě odpuzovalo!! Ale Rusům? Vždyť to není nutné. Co z nich kdo má? Co si na nich kdo vezme? pravda, kromě hrstky jakýchsi oligarchů. A tak těch co v diskusi na Rusy nahlížejí pozitivně, si vážím pro jejich demokratický postoj. Bohudíky, i když naše média to vyvracejí, žijeme, jako ti Rusové v demokracii. Popírat to dokáží jen neomarxističtí anarchisti, kterým je vědomí  demokracie na hony vzdálené!

2 1
možnosti
Foto

Já slzy neroním, ale před pár dny jsem vzpomněl právě na Gagarina. A tvrdím, že tehdy žádná nenávist k Rusům nepanovala. Možná ne láska, ale nebyla to nenávist.

4 0
možnosti
PR

To bych vám i uvěřil.Pak byl 68,no a poslední dekáda to znáte ne/Čečensko,Podněstří,Abcházíe,Gruzie,Ukrajina.....Pořád té nenávisti nerozumíte?

5 3
možnosti
PR

Ale pane,taková pohádka při pondělku.Pár rusofilů možná uroní slzu.

4 2
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články