Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Hlavne nezapomente na pojisteni az pojedete do Usti nad Labem.

0 0
možnosti
MV

ja bych fakt chtel videt, jak se rvete...nejsem priznivcem nasili, ale Havranka jako ochrance ublizovanych - to bych si fakt dal!

a ze jste jezdil za hranice nepojistenej - jak vypovida z Vaseho textu - to o necem take svedci

krasny dny preju!

3 11
možnosti
Foto

Tak já se pojišťuji vždy, když letíme na dovolenou.

Ale přiznám se, že při krátkých cestách do D jsem na pojištění ani nevzdechl.

4 0
možnosti
Foto

Normalně se k tomuto tematu moc nevyjadruju, ale tentokrak asi musim, musela jsem se po cteni usmat.....Lide rychle zapominaji a prekrucuji. Zlodejske bandy jsou i na prazskem nadrazi, jsou a vzdycky byly i v nemecku, neni to zdaleka nic noveho! nejdriv polaci, pak cesi poté to byli arabi a ted jsou to casto africke bandy zlodeju.

K tematu nemcu a jejich postoji k utecencum - je samozrejme docela jiny nez u cechu, je to tim, ze tu maji migranty uz od 60 let, kdy prisli prvni Gastarbeiter z turecka, kterí tu jsou ted uz ve treti generaci. Nemecko je barevna zem, pokud sem tedy casto jezdite videl jste to - před 20 lety, kdyz jsem tu prisla i ja byl stejny vzruch, jako je ted s utecenci i kolem cechu, rusů a polaku, vsude byly napisy v cestine - "krast se nevyplaci", nemci meli z navalu vychodnich statu hruzu. a muzu vam rict, ze mi to nebylo zrovna prijemne...

Ted uz zadne takove napisy neuvidite.... TIm chci rict, ze nemci jsou na privaly cizincu uz zvykli, ne tak cesi, a je jasne ze odpor je strach z noveho a samozrejme i z islamu. Nechci to v kazdem pripade zlechcovat! Chci tim vysvetlit postoj Merkelove.

Ta proste vubec nedomyslela , ze se jich sem navali takova spousta, proti par migrantum by nikdo nic nemel, ale tohle uz je vlna, ktera se neda unest jak financne tak i tim, ze s uprchliky, kteri opravdu potrebuji pomoc, se sem vali i teroristi. Samozrejme se ted bouri i nemci a ti co v nemecku plati dane, nebot prave tito lide to musi vse zaplatit. Vim o cem mluvim, patrim mezi ne take.

p.s. zrovna prestavujeme byt - manzelka elektrikare je ceska, nas stolar je z iraku, steny a podlahy nam dela firma - v ni jsou polaci, turci a nemci. nemame s nimi zadny problem, delaji vsechny prace v celem dome uz vic jak 10 let. Kamaradka, taky ceska je uz 19 let vdana s jednim turkem, maji dve holky- nikdo zadny satek nosit nemusi, slavi samozrejme i vanoce. tomuhle se rika integrace.

2 2
možnosti
Foto

Jistěže, již v 60. letech přicházeli do Německa cizinci, většinou Turci, ale snad i Jugoslávci a podobně.

Ale to byli "Gastarbeiteři" (nehezky počeštěné německé slovo Gastarbeiter - "hostující pracovník"), kteří přicházeli na konkrétní pracovní místa.

Sám jsem jejich stopy - piktogramy na toaletách - často viděl, když jsem v létě 1968 brigádničil u firmy Siemens.

A, samozřejmě, byly a jsou s tím problémy kulturní, méně však sociální.

Zatímco nyní to asi jsou hlavně problémy sociální, které i ve Francii a Belgii působí ty obrovské problémy.

2 1
možnosti
VN

Cestujete do zahraničí bez pojistky, pane Havránku? To je ale velmi nezodpovědné. Vy snad nemáte rád ani své příbuzné. Mám to do Drážďan přes kopec, ale tak odvážný nejsem.

2 3
možnosti
JH

Vy jste snad z branže - pojišťováků!:-)

4 1
možnosti