ČT zřejmě válku s prezidentem vzdala

Ano, také, jako   kolega Ševeček v diskusi,  jsem si všiml, že v sobotu večer, veřejnoprávníci v přímém televizním přenosu z Hradu, byli  k  Zemanovi neobvykle slušní…

Tentokrát  žádné  technické  výpadky ve vysílání, žádné slavnostní  předčítání   jmen „hrdinů“, kteří   statečně prezidenta bojkotují, žádné gustovní,  detailní záběry  těžce se pohybujícího prezidenta…

Rovněž to vnímám jako signál, že po dlouhých letech Česká televize  tu nekonečnou válku s prezidentem Zemanem  patrně vzdala.

Pokud se tedy zase nepletu, uvažuju o příčinách, toho zvratu.

O tom, že veřejnoprávní média mají být objektivní -  nečeká se od nich nic jiného, je zbytečné mluvit,  ale to stoprocentně  není ten správný důvod -  tahle pravda je přece  známá už  desítky let.

To spíše věřím tomu, že si po nedávných volbách, kde výrazně  zvítězili  především ti, kterým  ČT vůbec nepřála,  šéfové  možná uvědomili, že ta jejich propaganda  - převýchova televizních diváků, vyloženě  nefunguje a navíc to už  bije do očí.

Možná si na Kavkách také prohlížejí předběžné  preference prezidentských kandidátů a propadli malomyslnosti. Už se jim nechce pořád jen prohrávat!

Ale zdaleka  nejvíce se přikláním k vysvětlení, že ten zmíněný, náhle  slušnější   postoj k prezidentovi, lze ze všeho, úplně  nejlogičtěji, připsat  tomu stále sílícímu volání po zrušení, či zásadní změně fungování  té jejich České televize.

Možná je opravdu ten Okamura  vystrašil!  

Autor: Josef Havránek | úterý 31.10.2017 8:00 | karma článku: 25,91 | přečteno: 269x