ČSSD zřejmě čeká volební pohroma

Rozhodně nepřikládám těm  výsledkům  nedávných studentských  voleb zásadní význam, jenže  ty trendy jsou nepřehlédnutelné…

Jsou to především prachmizerné výsledky sociálních demokratů, kteří u studentů evidentně propadli  - v některých lokalitách  dokonce nezískali ani těch potřebných pět procent.

Nadcházející krajské volby sice určitě  nebudou kopírovat  výsledky těch studentských, ale i tak se musí ČSSD připravit na pořádný výprask.

Jak už bylo mnohokrát řečeno, ty letošní krajské volby budou mít patrně charakter voleb parlamentních. Dá se předpokládat, že tentokrát se budou voliči věnovat spíše politickým záležitostem, nežli těm komunálním.

A tak, navzdory faktu, že se ČR, v čele se soc. dem. premiérem,  ekonomicky poměrně daří a tahle vláda populisticky rozdává na všechny strany, nevěřím v dobrý výsledek ČSSD.

Češi tuhle nespornou prosperitu totiž, řekl bych, že správně, připisují  především  na vrub příznivé  mezinárodní situaci  a také věčně se chlubícímu Babišovi.

Možná to bude také tím, že se sociální demokrati tak mocně rozkročili, až  jim teď poněkud ujíždějí nohy.

Ten politický rozptyl – od svobodomyslného Křečka a  Foldynu, přes primitivního Zaorálka, až ke stranickým  extrémistům  Marksové – Marxové a Dienstbierovi, vzbuzuje oprávněné rozpaky, zvláště pak, když včele stojí věčně lavírující předseda Mazánek, na kterého se dá spolehnout jedině v tom, že se na něj nedá spolehnout…

Vím, to všechno jsou jen takové  subjektivní  řečičky. Za týden se uvidí!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | pondělí 3.10.2016 8:00 | karma článku: 21,81 | přečteno: 146x