Chvála ruského zachránce

Nedávno jsem si  kdesi na internetu pustil  asi dvouminutové  dramatické video, kde se na frekventované  dálnici, mezi řítícimi  se  auty  beznadějně  motalo  koťátko…

Celu tu dobu se velká většina těch vozů  snažila nějak uhnout. Řidič jedné dodávky si při tom prokazatelně odřel karosérii o svodidla.

Nesnáším jatka, bylo to pro mne velké drama, které , naštěstí  skončilo hapyendem. Řidič osobáku   riskantně zastavil a vyděšené kotě si vzal sebou  do vozu.  

Na dálku jsem mu moc  děkoval. Velce  zajímavá diskuse se odehrávala  pod tímhle záznamem. Podstatná část  diskutérů se  stejně jako já radovala, ale jiní tenhle kousek  označovali za hazard. Poukazovali  na jiný -  starší případ, kdy řidička zabrzdila před procházejícím kačátky a  způsobila tím smrtelnou nehodu.

To rozhodně není argument, nad kterým lze jen tak mávnout rukou. Zastavit v takovém provozu jen kvůli záchraně  kotěte,  jisté riziko  nesporně  představuje.

V každém případě šlo o souboj rozumu  s citem.

Moc mě potěšilo, že větší část diskuse  vyzněla ve prospěch  záchrany kotěte, před jinou, nejspíše   racionálnější  reakcí.

A navíc, ten videozáznam pocházel snad z Kaliningradu, tedy  z putinovské  země, kde podle českých  médií,  rostou tamním občanům z hlavy  čertovské rohy….

Autor: Josef Havránek | sobota 24.9.2016 8:00 | karma článku: 16,94 | přečteno: 104x