Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

medick

25. 3. 2009 9:16
doporučuji jiný film...

kašlete na milionare a podívejte se na "City of Gods", cili "Mesto Bohu" resp. v originalu Ciudad de Dios.

0 0
možnosti
JK

dzuvec

20. 3. 2009 8:52
děkuji

Díky za tenhle článek. Také zde na idnesu bloguji a chystal jsem se napsat něco podobného, teď už to samozřejmě nemá smysl, jelikož by tam bylo naprosto to samé. Úplně s Vámi souhlasím. Je to slabý film, který není naprosto založený na žádném reálném základě (kromě života ve slumech-ten nemohu soudit), od první minuty je naprosto zřejmé jak se bude příběh vyvíjet, prolínání otázek ze soutěže a ze života mi přišlo až směšné a hudba k tomuto filmu je podle mě naprosto podprůměrná. Rv A k těm 8 oscarům ???? Snad jen, že se v Americe totálně zbláznili :-/ Ať žijí KARAMAZOVI R^[>-]

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

20. 3. 2009 2:22
Milionář z chatrče ...

... je jeden z nejlepších filmů, jaké jsem v životě viděl a to nikoliv jako námět nebo dějová linie nebo zobrazení jakýchkoliv, více, či méně reálných, skutečností, ale jako řemeslný výrobek, čímž dnešní Film, jako umělecké díl, nepochybně je. Americká filmová akademia tentokrát zabodovala a ocenila skutečně nejlepší film loňského roku, ačkoliv měl ve Výměně nebo v Podivuhodném příběhu Benjamina Button úctyhodné soupeře. Vše do sebe dokonale zapadá, je skvěle natočeno, sestříháno, doprovozeno adekvátní hudbou, navíc je to zajímavé, napínavé a s dobrým koncem ... Danny Boylovi se povedlo namíchat ten nejlepší kokteil, jaký si lze u filmu přát, sugestivní, zajímavý a přitom, jak sám konec napovídá, jde pořád o zábavu, čímž by film měl být ...

Pokud jste to v Milionáři osobně nenašel, neznamená to nutně, jak sám píšete, že jste "blbec", ale znamená to, že jste buď mnoho filmů, na rozdíl od Vašeho vyjádření, neviděl, nebo viděl, ale vůbec filmu nerozumíte ...

0 0
možnosti
MS

President.Of.Football

23. 3. 2009 21:00
Re: Milionář z chatrče ...

Tak filmu tady patrne nerozumi nekdo jiny... Pokud byste filmu rozumel (a ano, zamerne pouzivam vas nesmyslny slovnik) tak byste vedel, ze Milionar Z Chatrce je nebetycna limonada, feel-good sentimentani sranice o nicem tocena na efekt. Ja osobne jsem si film uzil, ale jako filmovy znalec (???) vim, ze to je absolutni slatanina a osm oscaru je opravdu o necem jinem, to byste musel znat zakulisi takovychto cen. A pokud to je jeden z nejlepsich flmu, ktere jste kdy v zivote videl, tak bud sledujete absolutni odpady anebo mlatite prazdnou slamu. Nejspis oboje.

0 0
možnosti
A

AncientMariner

19. 3. 2009 22:47
Filmy...

 Nač chodit do kina. Pohřeb milionáře z maringotky nedávno ukazovali ve všech zdejších médiích

0 0
možnosti
D

DveSedmickyPlusWhite

19. 3. 2009 22:06
.

Vec nazoru, me zase Valkyra neuveritelne nudila a Milionare sem si uzil.

0 0
možnosti
MP

volic_plukovnik

19. 3. 2009 21:37
Milionář

Proč prostě nepřistoupíte na to, že jde o moderní pohádku o tom, kterak chudý chlapec ze slumu k penězům přišel? Proč si myslíte, že chce film na něco upozorňovat, proč řešíte, jestli je to reálné?

0 0
možnosti
K

Klapanec

19. 3. 2009 18:11
Můj názor

Před časem jsem četl u nás vydanou knižní předlohu tohoto filmu. Jmenovalo se to tuším "Staňte se miliardářem", či tak nějak. No ukrutné čtení. Při nominaci tohoto filmu jsem si tedy již udělal svůj názor. Film jsem neviděl a zdá se mi, že ani neuvidím. Přesto, že jsem byl celý život na straně Američanů, občas jim opravdu nerozumím.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

19. 3. 2009 18:03
Milionář vůbec není tak špatný jak ho líčíte

Já situaci vidím přesně opačně.Jediné co milionáři trochu vytýkám je určitá míra naivity a sentimentu.I když ani to vlastně ne,nebot Indický Bollywood přetéká daleko větším sentimentem a daleko větší naivitou.Zajímavé je,že Indům tenhle sentiment v Milionáři vadí,zatímco v případě Bollywoodských filmů to hltají s otevřenou pusou. 

Reálie filmu jsou trochu zkreslené,realita je mnohem horší což pozná záhy každý kdo indii navštíví.Například mrzačení dětí  bylo ve filmu hodně milostivé k divákovi.Při svých cestách Indií jsem viděl děti zmrzačené do té míry,že mi bylo šoufl jen z toho pohledu.Vůbec jsem si netroufl pomyset co museli zkusit za muka.Slum jsem odvahu navštívit neměl.Stačilo mi jej vidět zvenčí a nedalo práci si představit jak vypadá život tam uvnitř.

Nevím co si z kina odnesl divák,který Indii nenavštívil.Mě film připoměl některé situace,kterých jsem byl v Indii svědkem a opět mě utvrdil v tom,že můžeme být rádi že žijeme ve střední Evropě. 

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

19. 3. 2009 18:03
Re: Milionář vůbec není tak špatný jak ho líčíte

Mě osobně se proto milionář líbil i když je to v podstatě pohádka o hloupém Honzovi,kterek ke štěstí přišel

0 0
možnosti
MS

calypsol

19. 3. 2009 17:49
Indie

JA jsem byl v indii nekolikrat a mam tam "odzito" pul roku. Tuto  zvlastni tropickou zemi jsem si zamiloval pro jeji nepopsatelnou absurdni krasu. Kdyz jsem se pred dvema tydny vracel z Dilli, pustil jsem si ho v letadle - byl jsem prijemne prekvapen. Vysledny "mix" holywoodu a bolywoodu presne postihuje a vykresluje neuveritelnou rozmanitost, syrovost a protiklady tohoto miliardoveho prelidneneho mraveniste. Film mi dal zapomenout na vztek, ktery me zachvatil pri druhem letosnim tezkem prujmu, vztek na ty "indicke spindiry", kteri si umyvaji rit rukou a pak vam s ni klidne v restauraci nakladaji ryzi do misky. Vztek na jejich natazene ruce, pripravene vzit vas na hul pri  nakupu.Priznam se, ze pokud bych Indii osobne neznal asi tezko by na me film udelal takovy dojem...a abych byl uprimny, jsem prekvapen ziskem tolika oskaru, dokonce bych byl prekvapen ziskem byt jedineho.;-D

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

19. 3. 2009 18:05
Re: Indie

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 6540
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Jsem velice často nespokojený občan, čtenář, divák, posluchač. Prostě hrůza!

 V roce 2016 jsem  ukončil  oficiální  působení a s ohledem  na  praktiky zdejších adminů  jsem  přešel  do místního  "disentu". : - )

Publikuju  zde už  výhradně jen   na soukromém blogu, který se nezobrazuje na  hlavní straně.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články