Čeští vojáci by neměli umírat v beznadějných válkách

Ještě v Německu  mě  zastihla smutná ale  nikterak překvapivá  zpráva o zabití tří českých vojáků v Afghanistánu …

Pokud jsem měl možnost  sledovat německá  zpravodajská média,  událost odbyla velice střídmě, několika málo  větami, ostatně dost podobně jako by tomu bylo u nás  v případě  smrti  německých vojáků.

To prostě   nejsou  zprávy, které nejsou v zemích amerických spojenců  vítané, nikomu se  nechce v takových malérech  patlat.

Vojáci a  nejenom ti, kteří se  hlásí do zahraničních misí mají riziko v popisu práce.

České oběti  nekonečné afghánské války ovšem  nepostrádají logiku. V Afghanistánu  si už vylámali zuby komunisti a   dlouhá léta na tuhle tradici  „úspěšně“ navázali    Američani a jejich spojenci.    

Obávám se, že Afghánci  jsou ve své zemi neporazitelní, že nelitují vlastních  životů,  chtějí žít po svém a žádní „misionáři“ tady zřejmě  nemají šanci…

Nechci snižovat   solidaritu s americkými spojenci, jen si myslím, že když už to tedy  jinak nejde – čeští vojáci by měli umírat v méně  beznadějných válkách!

P.S.

Nevím proč  není otevřená diskuse, kterou vždy povoluju. Ale,  když už tedy  do textu znovu vstupuju, tak jen krátce  ke  těm  veřejnoprávním komentářům o hrdinech. Považuju za  neférově tendenční   zaměňovat  pojmy  oběť  a  hrdina... 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | úterý 7.8.2018 8:00 | karma článku: 20,24 | přečteno: 207x