Český slavík: Pro Allahovu slávu, uřežu ti hlavu...

Populární hudba mě už dávno přestala  zajímat, což se stejnou měrou týká i tradiční  ankety Český slavík...

Naposledy  mi existenci zmíněné ankety připomněly vášnivé diskuse, zda  bylo správné, že pořadatelé loni   vyloučili  jakéhosi rappera Řezníka…

Tehdy jsem si  pro zajímavost pustil jeden z těch jeho   sporných  videoklipů, který jsem sice  s vypětím všech sil dokoukal  až do konce, ale potom jsem  rychle  tu prasárnu  vypustil z hlavy …

Letos se  zdálo, že anketa   Zlatý  slavík bude zcela ve znamení nemocného Karla Gotta, ale přesto se  schyluje k další esteticko- politické  aféře.

Zásadní rozdíl spočívá snad  jen v tom, že  tentokrát se naopak   bouří někteří citlivější  lidskoprávníci proto, že pořadatelé   naopak nehodlají  z Českého slavíka  vyhodit  skupinu Ortel + zpěváka stejného jména, která získala popularitu především protiislámskou   skladbou Mešita.

Přiznávám, že až do včerejška jsem neměl  o skupině Ortel ani ponětí, stejně jako o té, dnes už  slavné  skladbě Mešita, snad už z roku 2013.

Nehraju si na  znalce - auditora,  jde jen o mé soukromé pocity. Mešitu jsem si  přehrál a byl jsem  mile překvapený. Ano, je emotivní, je protiislámská…, no a co?

Tahle aféra po dlouhých  letech opět vyvolala můj zájem o Slavíka.

Budu držet palce a  s napětím čekat, zda ta  působivá  Mešita zaboduje!

Autor: Josef Havránek | sobota 7.11.2015 7:23 | karma článku: 40,77 | přečteno: 2214x