Češi nejsou zase až tak hloupí

Ta usilovná snaha, nejenom médií,  svalovat stále  rostoucí   nechuť a nedůvěru   občanů České republiky k politice  EU a USA na působení  ruské propagandy, mi přijde neobyčejně komická, až hloupá…

Neodolalo  ani Chovancovo MV, které nyní ustavuje nový odbor, kde budou hordy  úředníků     systematicky monitorovat  všechny ty tak zvané proruské  weby.

V těchto dnech si znovu připomínáme  výročí  Srpna 68 – okupaci Československa  organizovanou Sovětským svazem, která, zdaleka  nejenom pro generaci přímých účastníků, těžce poškodila naše vztahy k Rusům.

Především tahle událost bude ještě dlouhé roky formovat myšlení občanů ČR.

Ovšem k  tomu, aby se  Čechům   ekloval  komunismus  a Sovětský svaz,  fakticky  nebylo třeba ani toho  21. srpna 1968. Zhoubná  podstata   „říše zla“, byla inteligentním lidem  zřejmá už dávno před tím.

Není ani dost dobře možné  – v lidských silách, aby přes veškeré radikální  změny, které koncem dvacátého století   Sovětským  svazem  cloumaly, se  dnešní Rusko  úplně zbavilo neblahého dědictví komunismu. To prostě nejde!

Nikdo rozumný si v této době nemůže dělat  o současném  Rusku žádné velké iluze, ale popírat nesporný  pokrok v této  zemi, je stejně nesmyslné a krátkozraké…

Možná  se velmoci Rusku moc dobře  hodí ty  spory uvnitř Evropské unie, stejně jako  upadající prestiž USA. Není vyloučeno, že tu a tam i přiloží polínko do ohně, ale svalovat na Rusko odpovědnost za zmiňovanou – stále  rostoucí skepsi občanů ČR k EU a USA je trapná fantasmagorie, úmyslná lež maskující podstatu faktů.

Příčina  těch nesporných, pro mnohé  české  neobolševiky, krajně nepříjemných názorových trendů české společnosti, tví   úplně jinde. Rozhodně nikoliv v působení nějakých  ruských propagandistů. Jenže, je to nepříjemná pravda a proto se o ní raději nemluví.

Stručně řečeno -  je to v první řadě  často nesmyslná, hazardní politika USA a zbyrokratizované, multikulti  Evropské unie!

Autor: Josef Havránek | sobota 20.8.2016 8:14 | karma článku: 32,93 | přečteno: 857x