Bloger Matějka v České televizi

V těch dávných,  lepších časech zdejšího blogu patřil František Matějka k těm zdaleka nejkvalitnějším a nejúspěšnějším blogerům iDnes…

Nevím, proč tady s tím blogováním přestal, zda několikanásobného  blogera roku , jako jiné, odtud  vyštípali, nebo jen znechutili zdejší aktivisti, případně ho pohltila činnost v novém politickém hnutí Referendum o Evropské unii…

V každém  případě jsem po dlouhatánské  době – včera, spatřil několikanásobného  blogera roku Matějku v předvolebním bloku veřejnoprávní televize, kde ta jejich Česká televize pozváním všech politických stran a hnutí  účastnících se parlamentních voleb, křečovitě  předstírá  objektivitu.

Předstírá proto, že každému z těch pozvaných zástupců, v těch několika  minutách, kladou  redaktoři povinné otázky, takže obvykle nezbývá čas na skutečnou prezentaci.

Proto  teď s  obdivem píšu o bývalém kolegovi blogerovi, který naboural dosavadní stereotyp těchto formálních  televizních rozhovorů.

Povinné otázky odbyl  stručnou odpovědí – bez  komentáře,  aby   ušetřil  čas pro mnohem důležitější sdělení o  cílech politického hnutí – Referendum o Evropské unii.

Bohužel, moc to nepomohlo, neboť  buď hloupý,nebo navedený moderátor, marnil čas neustále opakujícími se dotazy, proč usiluje  o referendum, když  podle průzkumů si většina spoluobčanů  si pořád ještě přeje členství v EU.

Marně Matějka redaktorovi pořád dokola opakoval, proč je takové referendum znovu potřebné ( poměry v EU, zejména přijetím Lisabonské smlouvy, se zásadním způsobem změnily) ale zbytečně, touhle vnucenou  polemikou jen  přišel o čas a o to tady zřejmě šlo…

Snad tedy   alespoň televizní diváci nepřeslechli, že ani tak nejde o to, jak by tohle referendum dopadlo, ale že  by voliči dostali  ještě jednu, možná poslední příležitost, se po těch letech zkušeností a nových pravidel, znovu mohli svobodně vyjádřit  k našemu členství v EU.

Nebylo  včera v lidských silách Františka Matějky  sdělit více, na to jsou v České televizi dobře zařízeni, ale když nic  jiného ,tak alespoň trochu poodhalil tuhle veřejnoprávní hru na demokracii.   

 

Autor: Josef Havránek | pátek 6.10.2017 9:25 | karma článku: 24,90 | přečteno: 254x